Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy oldod meg az otthoni...

Hogy oldod meg az otthoni "időmenedzsmentet"? Hogy egyezteted össze a házimunkát a gyerekekkel, munkával, szabadidővel stb?

Figyelt kérdés
2009. dec. 21. 15:25
 1/2 anonim ***** válasza:
sehogy, engem is érdekelne! pénzt már be tudok osztani, időt nagyon nem :(
2009. dec. 21. 17:34
 2/2 anonim válasza:
100%

Én összeírtam, hogy mik azok a napi rutinfeladatok amikre mindenképpen kell időt szakítanom. Pl: mosogatás, mosás, söprés, felmosás. Mivel én most gyeden vagyok több apróbb részre osztom fel a házimunkát, és akkor végzem, amikor a fiam éppen eljátszik napközben, vagy este. A rutin mellett minden napra van egy házimunka amit elvégzek. Például hétfőn kitakarítom a zuhanykabint és mosdót, kedden letörlöm a gáztűzhelyt, szerdán wc-t takarítok stb. Ezeket minden héten megismétlem, így kevesebb a szennyeződés, és kevesebb idő alatt végzek. Egy időben a fiam ebéd utáni alvásidejét használtam takarításra, de így késő délutánra már nagyon fáradt voltam, ezért ezt az időt inkább pihenéssel töltöm. Kora délelőtt főzök, naponta kétszer viszem sétálni a fiamat. Van amikor délután az apjával megy sétálni, ilyenkor van időm pl rendet rakni néhány fiókban, rendezni a számlaleveleket.

Hónap végén megtervezem a következő havi menüt, és elkészítem a bevásárlólistákat, hónap elején nagy-bevásárlást tartunk, a hónap nagy részében csak a napi apróságokat vesszük meg (tej, kenyér, felvágott) így kevesebb idő megy el vásárlásra, sorban állásra.

2010. jan. 1. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!