Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Melyik mosógéppel járok jobban?

Melyik mosógéppel járok jobban?

Figyelt kérdés
Nemrég tönkrement az automata mosógépünk, mivel az édesanyámat ápolom sok szennyes keletkezik, így szinte naponta megtelik a mosógép, ezért végül nem is nagyon csodálkozom, h tönkre ment így 4-5 év alatt.A kérdésem lényege az lenne, h több embertől hallottam, h ha napi szinten ilyen sokat, és ilyen erősen szennyezett ruhákat (főként ágynemű, lepedők, törölközők)mosunk, akkor jobban járnék ha ilyen régi típusú forgótárcsás gépet vennék, mert állításuk szerint hatékonyabban, gyorsabban, és takarékosabban mos.Persze tudom, h több munkával jár, mivel öblíteni, centrifugázni külön kell stb. stb....emlékszem rá, amikor még kisebb vtam, akkor ilyenünk volt, úgy hogy ismerem.Viszont, ha jól emlékszem ez a fajta gép jobban roncsolja a ruhákat, ez így van vagy rosszul emlékszem? Mondjuk jóval olcsóbb is lenne mint egy rendes automata gép, olcsóbb automatát nem szeretnék venni, mivel az ilyen megterhelés mellett gondolom megint hamar meghibásodna, a HAJDU zrt. honlapján viszont azt olvastam h a tárcsás gép egy további előnye, h nagyon hosszú az élettartama, nem hibásodik meg egyhamar.(Gondolom az egyszerű szerkezete miatt)Mit tanácsoltok, érdemes ilyen esetben inkább tárcsásat venni?
2009. dec. 4. 19:55
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Jah most olvasom a honlapon, h a centrifuga víztelenítő hatása kétszer nagyobb, mint egy automata gépé, ez tényleg így van?
2009. dec. 4. 20:02
 2/12 anonim ***** válasza:
akár használtan is vehetsz, és igen, tényleg jobban centrizik, mivel nagyobb hely van a motornak,rgo nagyobb a motor, vagyis jóval erősebb... mindegy milyet veszel, csak indesit ne legyen, nekünk 6hó után kuka... most daewoo van, az nagyon jól, olcsón, kényelmesen mos, és megméri a ruha tömegét, és annak megfelelően használ vizet... kb 80 ezer volt anno 2 éve
2009. dec. 4. 20:07
 3/12 anonim ***** válasza:
megnéztem, Daewoo dwd f1013... első voltam
2009. dec. 4. 20:11
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha naponta kell mosnod ágyneműket, lepedőket, abba bele fogsz rokkanni, ha tárcsás mosógéppel mosod!!!

Nekünk is ilyen volt gyerekkorunkban, aztán nekem már a háztartásomban csak automata van, de pár éve külföldön kellett élnünk 1 évig és ott csak ilyen tárcsás mosógép volt a lakásban...

BORZALMAS VOLT!!!

A meleg vízet még bele tudtam engedni a bojlerből (a zuhanycsövön keresztül), de aztán az 5x öblítés, csavarások, centrifugázás, rogyasztó egy meló!!!

Ne tudd meg azt sem, milyen egy külön hagyományos centrifuga, mikor kicsit nem jól teszed bele a ruhákat és elkezd dobálni!!! 8-o

Amúgy egy jobb automata mosógép teljesen kicentrifugál, ha 1400-1500 fordulatszámos a centrifuga része!

Én éppen a napi mosás miatt vennék a helyedben automata mosógépet!!!

A beteg anyukád mellett millió más tennivaló is akad, ha már a mosástól kimerülsz, mi lesz veled???

Különben ma már minden műszaki berendezést úgy csinálnak meg, hogy lehetőleg 4-5 év alatt tönkremenjen és cserélned kelljen...

Nekem is tönkremennek a mosógépeim 4-5 év alatt, pedig én csak hetente 2x mosok! Teljesen mindegy, hogy Whirpool vagy Indesit márkájú, semmit sem számít...

Mindig vannak akciók a hipermarketekben, 40-50ezerért egészen jó automata mosógépet tudsz venni.

2009. dec. 4. 20:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ja, azt elfelejtettem : tényleg sokkal jobban roncsolja a textilt a forgótárcsás!!!

Az automata mosógép úgy van megcsinálva, hogy kíméletesen mossa ki a ruhákat.

2009. dec. 4. 20:17
 6/12 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a válaszokat, én is első sorban a sok fárasztó többletmunkától(öblítés, kicsavarás stb.) tartottam, emlékszem, h régebben is jó sok időt vett igénybe, és hát igaz, h a sok munka mellett általában inkább időhiányban vagyok :)és akkor jól emlékszem, h jobban roncsolja a textíliákat, ami a lepedőknél még nem is lenne baj, de a ruháknál annál inkább, mert van, ami nem 2 Ft. volt:) Vmikor régen azt hiszem egyszer egy falvédőt komplett szétroncsolt nálunk, amikor még ilyennel mostunk.Csak mérlegelni akartam, h ebben a helyzetben talán előnyösebb lenne bizonyos szempontokból, de azt hiszem akkor inkább maradok az automatánál.Sajnos nekem is az a tapasztalatom, h a mai elektronikai cikkek kb 4-5 évre vannak megcsinálva, bojlertől kezdve, hűtő, hifi stb. mind ennyi ideig tartott kb.....a kb 30 éves rádiós erősítőm meg még mindig kifogástalanul működik, az 5 éve vett hifi pedig pár javítás után most lassan végleg föladta:DD
2009. dec. 4. 20:36
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia! Mindenképpen az automata mosógépet ajánlom én is! Gyerekkoromban tárcsás gépünk volt, emlékszem, anyukám mennyit dolgozott. Aztán a centrifuga! Az maga a kabaré! Ha csak egy picit is egyenetlen a súlyelosztás, a jó ég sem állítja meg, nálunk apukám ült rajta több kevesebb sikerrel, amig helyrerázódtak benne a ruhák és végre megnyugodott a masina :)

Az automata gép kis helyen mos és centrifugáz egyszerre, nem kell a vizes, tonnányi ruhát átemelgetned, nem tocsogsz minden mosáskor térdig a vízben. Megnyomod a gombot és ha lejárt, kiteregetsz. A sok megspórolt idődre és energiádra pedig szükséged lesz anyukád mellett! Szerintem manapság már csak automatát szabad választani.

2009. dec. 4. 23:00
 8/12 anonim ***** válasza:
És vehetsz szárítós mosógépet is, így azzal is időt soórolhatsz
2009. dec. 5. 09:01
 9/12 anonim ***** válasza:
Esetleg a mosógéped nem javítható? Kérdeztél mosógép szerelőt?
2009. dec. 5. 19:42
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen, volt szerelőnél, mivel a teljes elektronika leégett benne egy zárlat miatt, azt mondta nem javítható már.Amúgy is tavaly már meg kellett javíttatni 60.e Ft.-ért ......már majdnem kaptunk vna egy másikat érte :)
2009. dec. 5. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!