Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mosogatógéppel kapcsolatban...

Mosogatógéppel kapcsolatban tapasztalatok? Van aki megbánta, vagy érdemes megvenni?

Figyelt kérdés
Vannak fenntartásaim vele kapcsolatban, és eddig is megvoltunk nélküle,de mindenhonnan azt hallom, hogy sokkal több idő jut mellette a gyerekekre.
2013. nov. 7. 11:08
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

"de általában öko-n mosnak, az pedig 50-60 fok, ha jól emlékszem.. Lehet, hogy ezért nem is lesz tiszta az edény. "

Az öko kb. 45 fok, és senki sem használja akit ismerek, mivel nem tartalmaz szárítás módot, és valóban, a koszosabb edényekkel nem bánik el. Az öko nem való tűlakhoz, edényekhez, tányérokhoz, csak poharakhoz, enyhén piszkos vagy érzékeny dolgokhoz. Plusz általában a szárítás hiánya miatt eleve semmi értelme, mivel rögtön ki kell venni az edényeket és eltörölgetni...

2013. nov. 27. 16:52
 22/36 anonim ***** válasza:
78%

Azon meg nem tudom mit nem lehet megérteni, hogy bizonyos finom, jó minőségű dolgokat (porcelán, kristály) vagy a hőfokot nem bíróakat (műanyag, rosszabb minőségű fák) nem lehet beletenni.

A mosógépbe sem a legjobb ötlet pl. valódi selymet, kasmírt, gyapjút tenni, mégsem háborogsz miatta, hogy kézzel tanácsolt mosni. És még nem egy ilyen anyag van. Mi pl. öltönyöket, estélyiket, elegánsabb ruhákat sosem teszünk bele, biztos- ami biztos. Ilyenek a gépek, vannak kivételek. Szimplán te vagy a mérhetetlenül hülye, hogy egy régebb óta megszokott gépnél ez alapvető számodra, egy újabbnál pedig mint a minőség és a teljesítmény rovására utaló tényt könyveled el, holott nem erről van szó.

2013. nov. 27. 16:55
 23/36 A kérdező kommentje:

Ne, kérlek, a kérdésem miatt ne menjetek ölre! Természetes, hogy vannak bizonyos gépek, melyek egyeseknek bejön, mások idegenkednek tőle.

Én egy kicsit attól tartok, hogy nagyon erős vegyszereket használ. Nem tudom, hogy teljes mértékben olyan vízoldó vegyszerek ezek, melyek 100%-osan kijönnek a mosás folyamán például a műanyag edények pólusaiból? Ezek a mosószerek nem ugyan azok, amelyeket eddig használtunk, melyek kézzel való mosogatás során eleve dermitológiailag (bőrgyógyászatilag) vannak gyártva, és e szerint tesztelve is vannak. Mivel itt bőrrel való érintkezés nincs, nyilván ez nem szempont a gyártóknak, tehát be lehet vetni erősebb vegyszereket, azért is, mert főleg nem fizikailag, hanem kémiailag kell lebontani a szennyeződéseket.

Ennek a szempontnak a figyelembevételével egy kissé fenntartással tekintek a mosogatógépre. Mi a véleményetek?

2013. nov. 27. 19:10
 24/36 anonim ***** válasza:
0%
22-es, te meg mérhetetlenül "hiteles" stb. lehetsz, ha ennyire elragadtatnak az "érzelmeid" már egy ilyen témában is. Biztos a sok vegyszer az oka. A hasonlatot pedig nem állja meg a helyét: mosógéppel lehet kézi mosást végezni, semmi baja a gyapjú holmiknak utána, egyébként nekem még egy kasmír felsőm is van, azt is mosógéppel mosom... Az öltönyt, bundát, estélyi pedig nem a mosógép miatt, hanem a ruhadarab miatt nem lehet mosni, mert azok vegyi tisztítást igényelnek. A mosogatógépnél nem ez a helyzet, a porcelánt, fakanalat és MINDENT lehet kézzel és vízzel mosni, mosogatógéppel viszont nem... Másrészről nyugodt lehetsz, a kérdező legutóbbi kommentje arra utal, hogy nem olvasta, amit eddig írtam. És még valami, ami biztos nagyon fájdalmasan fog érinteni, de a munkahelyemen öko-n mosnak annak minden következményével együtt... De mint írtam - már látom, feleslegesen - még kávéscsészéket sem képes tisztára mosni a gép. Vegyétek hát csak a méregkapszulákat, mindenkinek meg kell élnie valamiből, akár mások hülyeségéből. Amit írtam egyébként azt jóindulatból, segítőszándékkal és tapasztalatból írtam, teljesen feleslegesen.
2013. nov. 27. 22:44
 25/36 A kérdező kommentje:

24-es!

Olvastam minden hozzászólást erre a kérdésre, és többek között ezért is említettem a vegyszert; csupán megjegyeztem, hogy én miért tartok attól.

2013. nov. 28. 04:54
 26/36 anonim ***** válasza:
0%
Az odakozmált edényeket beszoktam áztatni előre...Állóvízben nem az odakozmált edénnyel kell kezdeni nagy okos.Meg leszoktam öblíteni ami oylan nagyon pici vízsugárral és többször mértem kb 12-15 liter fogy.És képzeld nem gusztustalan, hanem szép tiszták lesznek nem úgy mint az áramzabáló mosogatógépben.Amúgy enhogy már ne lehessen önálló véleményem és rögtön belém kell kötni mert nem istenítem a gépet.A munkahelyem is volt mosogatógép rendszeresen rajta hagyta a villákon, kanalakon a koszt...akkor az is gagyi volt biztos.Hagyjuk már.
2013. nov. 28. 08:27
 27/36 anonim ***** válasza:
Jah, még valami pont nem főzők zsírosan.A gép Pelgrim márkájú volt.
2013. nov. 28. 08:31
 28/36 anonim ***** válasza:
71%
Nem főzöl zsírosan, de annyira odakozmáltak az edényeid, hogy nem vitte a gép. Logikus. Egyéb hazugság?
2013. nov. 28. 18:09
 29/36 anonim ***** válasza:
Hát ez pont egy olyan nagy volumenű kérdés, amire nagyon megy a lepontozás. De ahogy az itt is látszik, a magas százalék nem jelent az égvilágon semmit. Utolsó: gyerekkorom kellemetlen élménye volt a lekozmált tejbegríz és puding. Zsír nélkül. A rossz minőségű edény hibája sokszor. Ha ez tesz boldoggá, akkor adjad csak a pirosat és álmodj hozzá szépeket.
2013. nov. 28. 22:43
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Pelgrimről sosem hallottam, a gépet karban kell tartani, szűrőt tisztítani, nem csak csodálkozni, ha nem mossa el.

Elkészítheted a saját mosogatógép tablettádat is, vannak bio tabletták is, ha paranoiás vagy.

Az állóvízben mosogatótól megkérdezném azért, hogy nem fosik a mosogatószer maradványtól? A gép tiszta folyóvízzel öblíti le az edényeket, míg az állóvízben egyre több mosogatószer van ahogy egyre többet öblítesz benne. Csak akkor jön le minden, ha minden darabnak külön vizet engedsz és a medencét is kiöblíted előtte, vagy folyóvízzel öblíted. Akkor az nem 12 liter.

És hogy méred, hogy mennyi vizet használsz kézi mosogatás közben?

Leméred, hogy mennyi a meleg víz (előállítási) ára úgy?

Nagyanyámnak egy rakás porcelán tányérja olyan, mint az öregember arca, pedig nincs gépe.

Ha már a sérüléseknél tartunk, finom poharak nekem pattantak már el kézi mosogatás közben, vagy ha ügyetlen vagyok, akkor kicsúszik a kezemből, összekoccan és annyi. Gépben is sincs.

Kérdező 12 liter víz + 45 forintnyi áram = 12 teríték. Vehetsz bio szert hozzá. Nem kell a legdrágább tablettát venni amúgy sem, a teszteken a legdrágábbak nem is teljesítettek valami jól. A német üzletláncok saját márkás termékeit érdemes használni.

"vegyszer szag" kinyitás után. Melegben párában vannak az edények, persze, hogy megérzed a szagát. Ha a kézi mosogatás eredményét légmentesen zárt dobozban szárítanád ott is éreznéd a szagát, hiába teljesen le van öblítve. Ettől nem mérgező.

Irritatív jelzés? Minden szarra ráteszik, nem azért, mert megmérgez, hanem mert a kémhatása mondjuk lúgos, ami a bőrödnek nem jó. De a betegfürdetésre és egészségügyben mindenhol használt fertőtlenítő szappanra is rá van téve, hogy irritatív. A mososzóda is irritatív, pedig az kifejezetten bio-divat szerinti termék.

Az irritatív nem azt jelenti, hogy mérgez, hanem azt, hogy a bőrödnek nem jó. Nem fogod megenni a tablettát. A gép TISZTA FRISS vízzel leöblíti.

2013. nov. 29. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!