Érdemes egy régi varrógéppel kínlódni, vagy vegyek inkább egy olcsóbb újat?
Van egy kb 10 éves alig használt veritas rubina gépem, de elég nehéz beállítani, hogy vigye a cérnát, a cikkcakk és erősebb öltések esetén meg iszonyatosan erősen kattog, mintha törni akarná a tűt, de egyébként nem a tűvel van a probléma mert megnéztük. Még az is lehet, hogy normális a hangos kattogás.
Lehet, hogy megspórolnék egy maradandó idegkárosodást, ha vennék egy mai modern újat, ami már le van tesztelve, simán viszi a cérnát, vagy maradjak inkább a "megbízható" réginél?
Az a baj, hogy a használati útmutató sincs meg hozzá, és nem tudom, hogy új korában hogyan működött, egyébként szépen megy a motorja, és elég szépen varr, csak a különleges öltéseknél jön ez a kattogó hang és alig lehet állítani lábbal a sebességét, ráadásul olyan nehéz mint a beton.
Olyat vegyél újból, ami fémvázas. Az ilyen pártízezres aeg, toyota, stb. gépek 1-2 év alatt tönkrmennek!
Berninát, brothert viszont javasolnék. De 50-60.000 alatt nem lehet fémvázasat kapni, tehát ennyit mindenképp tegyél félre. Mert hiába 20-30.000 ft valami, ha 2 hónap után dobhatod a kukába.
Nem.
A nekem van otthon 2 25-30 éves neumannom, 2 lábmeghajtású gépem (nagymamámé volt az egyik, kb. 70 éves, a másik 50 körüli, bőrvarrásra vettem), ezek SOHA nem romlanak el, csak karban kell őket tartani! Persze emellett van modern többszázezres gépem is, de itt a lényeg az, hogy a régi fémvázasok sosem évülnek el.
A varrógépek nagy teljesítményt igényelnek, hatalmas erő dolgozik bennük, a műanyag gépeknél egyszerűen rendszeres használat esetén igen hamar eltörik 1-1 alkatrész és javíthatatlan, valamint nem is garanciális.
Tessék, ez a legegyszerűbb bernina:
Viszont kiváló, vezető svájci minőség, ezzel nem tudsz félremenni. Igaz nem sokat tud ezért az árért, de mégis jobb mint egy 50 funkciós ami feladja pár hónap után ugyanannyiért. A varrógép olyan, hogy az alkatrészen nem szabad spórolni benne!
Well... én a helyedben megjavíttatnám a veritast.
A kattogás valószínűleg egy repedt fogaskerék lesz, ez kb. 2e Ft anyagköltség, de szerintem a munkadíja sem lesz 20e Ft. A használati utasítása itt van:
Az idegkárosodást meg nem biztos, hogy pont egy modern, kínai műanyaghulladékkal fogod megspórolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!