Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan lehet gyorsan, de...

Hogyan lehet gyorsan, de igényesen mosogatni?

Figyelt kérdés
Ne márkaneveket írjatok, hanem eszközöket és tecnhikákat. :)
2013. okt. 24. 11:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
51%

Egyébként tegyük fel, hogy minden nap csupán 10 percet mosogatunk folyóvízben (ez nagyon kevés ugye), 4 napon át. 10 perc alatt kb. 100-200 liter víz folyik ki, és akkor még alig nyitottuk meg.

Ezzel szemben tudod mennyi víz kell egy mosogatógépenk arra a 4 napra? 12!!! liter. Az áramfogyasztása 8-900 KW között mozog, tehát mint a mosógépé.

Lényegesen olcsóbb összességében, mint kézzel mosogatni, városi legenda, hogy nem...

2013. okt. 24. 12:09
 12/23 anonim ***** válasza:
Mi a higiéniátlan abban, hogy 3 napot a ZÁRT mosogatógépben állnak a kiöblített edények? Neked jobb az, ha a pulton áll, az orrod előtt?
2013. okt. 24. 12:10
 13/23 A kérdező kommentje:
Tudjátok - és most mindekihez szólok - elég gáz, mikor a kérdező fúl takarodót a saját kérdésével kapcs, mert SZÉTOFFOLJÁTOK a kérdést!!Ez elég szomorú, és inkább kimoderáltatom a kérdést, mert gáz, amikor egy hülye irányában elmegy a többi BIRKA.Bocsi, ez az igazság!Az eredeti kérdésemre egyetlen értelmes válasz érkezett, én se gazdasági, se semmilyen más egyéb szemszögből nem kívántam megközelíteni a dolgot, mert akkor nem így teszem fel.Higyjétek el, nem érdekel hogy kevesebb víz fogy meg ilyenek, nem érdekel ilyen szempontból, mert pontosan az ilyen háztartási berendezésekkel úsznak el az emberek nem pénzbeli hanem más szempontokból.Divat lett a KÉNYELEM, a hagyd a gépre, a másikra - ez egyszerű pszichológia, nem más - majd a gép megoldja, te ne is mozdítsd a kisujjadat se.Nem divat jó háziasszonynak lenni, sőt, ciki, fogyasztói társadalom és emberi söpredék mindenütt.De azért fáj a gerincem, rákos vagyok, nem bírok felállni, allergiás vagyok!!Tudjátok mit, nem sajnálok senkit, mindenki maga tehet ezekről!!!Az életmód és a korai hirtelen halál nincs arányban a vízóra számlálójával, a kóros elhízásról meg nem is beszéltem ami pontosan a háztartási munkák full-elgépieesedésének is köszönhető, meg az egész kényelem-centrikus életmódnak.Aki nem ért egyet, az írjon privátot, inkább onnan törlöm a fömendvényét, mint innen, mert ennek a kérdésnek már semmi értelme.
2013. okt. 24. 12:24
 14/23 anonim ***** válasza:
Tizenegyes. Az utólsó mondatot nem értem.
2013. okt. 24. 12:26
 15/23 anonim ***** válasza:
Kérdező, te szimplán seg.gfej vagy.
2013. okt. 24. 12:27
 16/23 anonim ***** válasza:

"Városi legenda": Hülye sztori, ami kering körbe: ilyen az, hogy olcsóbb kézzel mosogatni. Nem az. Csak akkor olcsóbb, ha állóvízben mosogat az ember, az pedig valljuk be, nem valami higiénikus.

A mosogatógép lényegesen kevesebb vizet fogyaszt (kb. az 1/40-ét mint kézzel), egy kw áram (amit egy programmal elhasznál) 30-50ft között mozog. A víz jóval drágább ugyebár.

2013. okt. 24. 12:43
 17/23 anonim ***** válasza:

irigyellek titeket, hogy ennyi időtök van ezen veszekedni.

nem tök mindegy, hogy mosogatsz?

gép szerintem a legjobb módszer:hiába áll benne 2-3 napot de utána 70 fokos vízzel elmosogat ami azért majdnem minden baktériumot elpusztít, kézzel meg hiába mosod el 40 fokos vízbe a bacik rajta maradnak.....

2013. okt. 24. 21:03
 18/23 anonim ***** válasza:

Tippeket vártam és bevallom, szerettem volna adni is, de felháborít a kedves kérdező hozzáállása.

Addig amíg nincsen mosogatógéped, ne ítélkezz mások felett, hogy ki mennyire lusta és ne általánosíts!!

Nem tudod miről maradsz le!

Ez a gép egy csoda! /Anyukám szintén ilyen hozzáállású volt a géppel kapcsolatban. Pedáns, tiszta asszony, rendszerető vagy inkább rendmániás. 1 éve van a gépe, azóta nem láttam kézzel mosogatni és ő tényleg nem lustult el ettől!!!!!/

Mérfoldekkel jobb, mint kézzel, tisztább... sokkal. A te kezed nem bír 65 fokos vizet. pl.

Nem ettől leszünk lusták, ez butaság.

Nyilván te a patakhoz jársz le mosni is, hiszen a mosógép is kényelmi gép!

De hogy a kérdéshez is hozzászóljak.

Egy jó szivaccsal, jóféle mosószerrel és forróvízzel bármit le lehet vakarni a tányérokról, edényekről.

Jól johet még az ecet az odaégett edényeket feláztatni, de ne onts rá forróvizet, mert rettentő büdos lesz minden.

2013. okt. 25. 01:45
 19/23 anonim ***** válasza:
A 6. válaszoló leírta, hogy hogy kell kézzel gyorsan és gazdaságosan mosogatni, de a kérdezö arra nem válaszol, hanem a mosogatógép-pártiakkal veszekszik - de szerintem az is a célja, hogy valaki legyen, akivel kötözködni tud.
2013. okt. 25. 08:18
 20/23 anonim ***** válasza:

Nahát,akkor én is beszállok egy kicsit :) Mi most vettünk mosogatógépet,és akinek nincs,szinte a legtöbb ember azt mondja,hogy jajj az csak a lustáknak van.Erre én is mindig a mosógépet hozom fel . Az ugyanazt csinálja,csak ruhákkal . Édesanyám is mindig mondta hogy neki nem kellene,most 2napot dolgozik,2-t van otthon,és hát igen jó lenne nekik is egy.Hamar megszeretné az biztos . Nem a lustaságról van itt szó,hanem ha az ember kaphat olyan termékeket amik segítik,gyorsítják a munkáját,akkor miért ne haszálja ki ? Én már várom hogy belegyen kötve nekem,anyósomnál használtam először mosogatógépet,de egyből megtetszett.Szuper,hogy azidőalatt amíg elmosogat mondjuk felporszivózhatok. És nincs bajom a mosogatással , csak egy nap nagyon sok időt vesz el nekem . Illetve tényleg sokkal jobban elmosogat,mint mi kézzel . Nemhiszem,hogy valakinek csak azért nem kell mosogatógép,mert annyira szeret kézzel mosogatni .... Amúgy a kérdésedre válaszolva,én Jar mosogatószert használok,ez jó zsíroldó is . Ezeket a cifeket veszem , nagyon jók ,könnyen le lehet szedni velük a makacsabb szennyeződéseket : [link]

Illetve ezt a zsíroldót : [link]

2013. okt. 25. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!