Hogyan lehet gyorsan, de igényesen mosogatni?
Egyébként tegyük fel, hogy minden nap csupán 10 percet mosogatunk folyóvízben (ez nagyon kevés ugye), 4 napon át. 10 perc alatt kb. 100-200 liter víz folyik ki, és akkor még alig nyitottuk meg.
Ezzel szemben tudod mennyi víz kell egy mosogatógépenk arra a 4 napra? 12!!! liter. Az áramfogyasztása 8-900 KW között mozog, tehát mint a mosógépé.
Lényegesen olcsóbb összességében, mint kézzel mosogatni, városi legenda, hogy nem...
"Városi legenda": Hülye sztori, ami kering körbe: ilyen az, hogy olcsóbb kézzel mosogatni. Nem az. Csak akkor olcsóbb, ha állóvízben mosogat az ember, az pedig valljuk be, nem valami higiénikus.
A mosogatógép lényegesen kevesebb vizet fogyaszt (kb. az 1/40-ét mint kézzel), egy kw áram (amit egy programmal elhasznál) 30-50ft között mozog. A víz jóval drágább ugyebár.
irigyellek titeket, hogy ennyi időtök van ezen veszekedni.
nem tök mindegy, hogy mosogatsz?
gép szerintem a legjobb módszer:hiába áll benne 2-3 napot de utána 70 fokos vízzel elmosogat ami azért majdnem minden baktériumot elpusztít, kézzel meg hiába mosod el 40 fokos vízbe a bacik rajta maradnak.....
Tippeket vártam és bevallom, szerettem volna adni is, de felháborít a kedves kérdező hozzáállása.
Addig amíg nincsen mosogatógéped, ne ítélkezz mások felett, hogy ki mennyire lusta és ne általánosíts!!
Nem tudod miről maradsz le!
Ez a gép egy csoda! /Anyukám szintén ilyen hozzáállású volt a géppel kapcsolatban. Pedáns, tiszta asszony, rendszerető vagy inkább rendmániás. 1 éve van a gépe, azóta nem láttam kézzel mosogatni és ő tényleg nem lustult el ettől!!!!!/
Mérfoldekkel jobb, mint kézzel, tisztább... sokkal. A te kezed nem bír 65 fokos vizet. pl.
Nem ettől leszünk lusták, ez butaság.
Nyilván te a patakhoz jársz le mosni is, hiszen a mosógép is kényelmi gép!
De hogy a kérdéshez is hozzászóljak.
Egy jó szivaccsal, jóféle mosószerrel és forróvízzel bármit le lehet vakarni a tányérokról, edényekről.
Jól johet még az ecet az odaégett edényeket feláztatni, de ne onts rá forróvizet, mert rettentő büdos lesz minden.
Nahát,akkor én is beszállok egy kicsit :) Mi most vettünk mosogatógépet,és akinek nincs,szinte a legtöbb ember azt mondja,hogy jajj az csak a lustáknak van.Erre én is mindig a mosógépet hozom fel . Az ugyanazt csinálja,csak ruhákkal . Édesanyám is mindig mondta hogy neki nem kellene,most 2napot dolgozik,2-t van otthon,és hát igen jó lenne nekik is egy.Hamar megszeretné az biztos . Nem a lustaságról van itt szó,hanem ha az ember kaphat olyan termékeket amik segítik,gyorsítják a munkáját,akkor miért ne haszálja ki ? Én már várom hogy belegyen kötve nekem,anyósomnál használtam először mosogatógépet,de egyből megtetszett.Szuper,hogy azidőalatt amíg elmosogat mondjuk felporszivózhatok. És nincs bajom a mosogatással , csak egy nap nagyon sok időt vesz el nekem . Illetve tényleg sokkal jobban elmosogat,mint mi kézzel . Nemhiszem,hogy valakinek csak azért nem kell mosogatógép,mert annyira szeret kézzel mosogatni .... Amúgy a kérdésedre válaszolva,én Jar mosogatószert használok,ez jó zsíroldó is . Ezeket a cifeket veszem , nagyon jók ,könnyen le lehet szedni velük a makacsabb szennyeződéseket : [link]
Illetve ezt a zsíroldót : [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!