Hogyan lehet gyorsan, de igényesen mosogatni?
Ha már megtiszteltél rövid ámde csattanós válaszoddal, akkor elmondom, hogy sok ismerősöm arra panaszkodik, hogy nehezükre esik ki be pakolni a cuccokat, én nem vagyok ennyire lusti, meg nincs is csodaszerkezetem, nem is kell.:)
Szóval normális válaszokat szeretnék, nem poénokat.Köszi.
Tökéletesen normális válasz volt...
Gyorsan elmosogat, és ha kellően karban tartod, tisztítod ahogyan szükséges, akkor igényesen, szépen csillogóra elmosogat.
Aki meg belepakolni is lusta, arra nem tudok mit írni.
Te meg legközelebb nézd meg mit kérdezel, és úgy értékeld a kapott választ... Vagy próbálj meg rendesen kérdezni :)
Köszi a felvillanyosítást, esküszöm, beruházok egyre.:)
Amúgy eszközök alatt sima "manuális" eszközöket értek pl: -mosogatószivacs
- dörzsszivacs ( fém illetve műanyag)
- Vileda mosogatórongy - márka változik, meg nem is ezt kértem :)
- konyhai törlőpapír
- súrolópor
- súrolószer - nem ugyanaz
- zsíroldó
Ha már volt kitartásod - lájkoltalak is a humorodért - hogy leírd az előnyeit a gépnek, én is leírtam, milyen eszközökre gondoltam, de ezek szerint ezek mind-mind múltszázadbeliek. :))
Ha gép nélkül akarsz gyorsan és kevés vizfelhasználással mosogatni, akkor a következöket javaslom.
Elöször a használt tányérokról/edényekröl azonnal töröld le a maradékot papírszalvétával és utána nagyon kevés vízzel öblítsd át.
Ez után két lehetöség van, vagy minden étkezés után mosogatsz, vagy naponta egyszer.
Elöször mindent megint röviden hideg vízzel átölblítesz.
Utána a mosogatószivacsra teszel kevés mosogatószert, ezzel mindent áttörölgetsz (esetleg picit nedvesíted, hogy szét tudd kenni) és félrerakod öket a mosogató mellé.
Ha minden be van kenve, akkor forró folyóvizzel leöblítesz mindent és a csurgatóra teszed.
Így már készen is vagy, kivéve, ha valamire ráégett az étel, akkor azt elözöleg fél órára áztasd be - magyarul önts bele meleg mosogatószeres vizet.
Ha fözöedényben leérett valami, akkor kevés mosogatószeres vízzel forrald fel és amikor már bele lehet nyúlni anélkül, hogy megégetnéd a kezed, könnyen le lehet mosogatni az odaégett ételt.
Nekem (két felnött, meg két gyerek) napi max. 20-30 perc a mosogatás, és minden tiszta.
" már megtiszteltél rövid ámde csattanós válaszoddal, akkor elmondom, hogy sok ismerősöm arra panaszkodik, hogy nehezükre esik ki be pakolni a cuccokat, én nem vagyok ennyire lusti, meg nincs is csodaszerkezetem, nem is kell.:)"
XD ekkora hülyeséget még életemben nem hallottam. A kedves ismerőseid talán odahányják a pultra a kosozs cuccokat inkább? Evés/főzés után kis hidegvízzel kiöblíted, és egyből a gépbe helyezed. Ott elvan 2-3 napig, amíg el nem indítod. Jobb ám, mint odadobni a mosogatóba/pultba és büdösödni hagyni :)
Ekkora hülyeséget még életemben nem hallottam, hogy valaki lusta bepakolni!:D
Na, ide figyelj, eddig igyekeztem veled civilizált maradni, de látom nem tudom, és nem is akarod, nem érdemelsz privát levelet, mert szerintem mindenkinél vered a biztosítékot a tahóságoddal, meg a primitívségeddel.
Eszközök alatt aki mosogatóGÉPet ért, azzal valami baj van, menjél már el tahókám egy multiba és figyeld már meg hogy "konyhai eszközök" címszó alatt illetve tisztító ESZKÖZÖK címszó alatt mit találsz???!!!ekkora állat vagy?Nem mosogatógépet, az biztos!!!!!!!
"Ott elvan 2-3 napig, amíg el nem indítod. "
Na, a higiénia meg te, külön fogalom lehet.Te vezényelsz még nekem, amikor nem is magamról írtam, hanem az ismerőseimről, akik azon veszekednek mióta megvan a LUSTA-HÁZIASSZONY GÉPEZETek közül az egyik, hogy ki pakoljon belőle ki illetve be.
Ja, amíg el nem indítod, szerintem te az ON gombot is lusta vagy.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!