Ti szerettek háztartást vezetni? Miért?
Én szeretek. Valahogy szeretem látni, hogy tiszta a lakás és a párom jóízűen eszi az ételt amit én készítettem.
Az ilyen kerti dolgok nálunk is a párom csinálja, fűnyírás, fa vágás stb... annyi, hogy van egy kis kertünk a ház előtt na azt én csinálom. De bármiben segít, nem kell toszogatni. De szerencsére így is jut idő magamra.
Szia!
Igaz mi nem családi házban élünk, hanem egy 67 nmˇ-es lakásban, de én pl. úgy csinálom, hogy heti 2x takarítok úgy,hogy a wc-t, fürdőt, konyhát, nappalit foglalja magában, de nem nagytakarítás szinten. Hanem letörlöm pl. az üvegasztalt, elmosogatok, elteszem az elöl hagyott dolgokat, wc-t kifertőtlenítem, kádat is, lemosom a csapot, tükröt, felsöprök. Hétvégén pedig szombat délelőtt, letörlöm a bútorokat, nagyobb porszívózás mindenhol, felmosás stb. De próbáljuk azért a rendet tartani, pl. szennyes ruhákat rögtön a kosárba, amit leszedünk a szárítóról eltesszük a helyére. Nekem szerencsém van, mert 7-től 3-ig dolgozom, miután hazaértem elrendezem a kutyát és rögtön neki is állok azokon a napokon amikor látom, hogy már ráférne a lakásra egy kis törölgetés, rendezés. A párom este 5-6ig dolgozik, így egyedül vagyok és őt sem kell kerülgetnem, mire hazaér rendben van minden. Este pedig együtt tudunk lenni, főzök másnapra, van, hogy együtt, beszélgetünk, tv-zünk, a neten nézegetünk valamit. De én elég gyorsan takarítok, tehát hétköznap is 1 óra kell az alap dolgokra, szombaton pedig max 2, bár attól függ mekkora a kupi. Én szeretem megcsinálni, mert sokkal jobban érzem magam ha rend és tisztaság van körülöttem, szerencsére nem okoz nekem ez problémát, és elégedett vagyok ha végzek. :)
23/N
Nem túlzottan, de koszban élni még jobban utálnék. Nem kell minden nap háziaskodni, két főre meg igazán nem tart sokáig semmilyen munka, kevés a mosogatnivaló, mosnivaló is.
Azt viszont kimondottan utálom, hogy nem tudok olyan kaját főzni, amit a férjem megeszik, mert nem eszik piros levest, főzeléket, tésztát (csak spagettit), és húsból is csak a pulykamell meg a karaj ami szóba jöhet nála. Aztán én nem tudok főzni...szerencsére a fiam nem ilyen válogatós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!