Milyen gyakran mossátok a függönyket és pucoljátok az abalkokat?
Ablakpucolás és függönymosás kb. 3 havonta.
Portörlés, porszívózás het 1-2alkalom.Felmosás 1-2 naponta(két kicsi gyerek miatt muszály).Fürdőszoba takarítás heti 1-2x.
Függöny, ablak: 3 havonta, minden évszak elején egyszer. Ha nagyon összecsapja az eső, vagy locsolás következtében csurom víz lesz, vagy bármi miatt baja lesz, akkor sűrűbben persze.
Nagytakarítás (szekrény, ágyelhúzós fajta): 3 havonta, minden évszak elején, a függöny/ablaktisztítás előtt.
Porszívózás: heti 1 alkalom általában, pénteken vagy szombaton, persze ha valami apró kiszóródik, vagy homokos lesz, akkor nem várunk addig.
Portörölgetés: kéthetente hétvégén
Polcátpakolgatás: amikor kedvem van hozzá, nagyon sok könyvem van, ezeket 3 napig pakolgatom le meg vissza, közben átnézegetem, és a lehető legjobb rendszert próbálom kitalálni a tárolásukra :)
Mosogatás: minden nap, van, hogy elég egyszer, van, hogy négyszer is kell ha sokan vagyunk, sokat főzünk/sütünk :) Van mosogatógép, de csak családi ebéd után használom, tehát általában szombaton és/vagy vasárnap, vagy ünnepekkor. Hétköznap nem keletkezik annyi mosatlan egyszerre.
Felsöprés, felmosás: amerikai típusú nappali van, elég nagy helyiség a konyhával és ebédlővel együtt, külön-külön is elég nagynak számítanak. A nappali részen van egy szőnyeg, azon kívül csak padló, illetve a konyhában kő. Felsöpörni 2-3 naponta szoktam, felmosni szintén, persze ha valamiért kell, akkor rögtön.
Mosni heti kétszer szoktam legtöbbször, pénteken a fehéreket, szombaton a színeseket. Néha, téli időszakban, vagy amikor ágyneműcsere van, akkor 2-3 adag színes is összejön, ilyenkor szombaton mosok kettőt, és néha vasárnap is egyet. Nyáron ez kevésbé gond, mert kint megszárad egy óra alatt kb. Télen meg a lakás különböző pontjain terítgetem szét, ezért napi kettőnél több nem nagyon megy.
Ágyneműcsere: havonta egyszer általában, persze volt már baleset az ágy közelében, véres lett, akármilyen más testnedv borította a nagy részét, vagy éppen a macska pisilte le... ilyenkor soron kívüli csere, és macska hangos és egyértelmű szidása, azon erős késztetés visszafogása közben, hogy belevarrjam az ágyba a pofátlan kis dögöt :) Van pár macska a házban, de csak az egyik ilyen pofátlan, volt olyan, hogy arra ébredtem, hogy a hajnali órákban a lábamnál készül "gödröt ásni", majd elhelyezkedik pisiléshez... azzal a lendülettel kapta a kispárnát az oldalába, és szerencséje, hogy nem vagyok vallásos, különben a nagy, vastag képes Bibliát az ágy mellett tartanám, az repült volna felé nagy sebességgel... :)
Ez mind persze helyzettől függ, ha valami miatt nagyon koszolódik, vagy bármi történik, akkor "soron kívüli" tisztogatás vár az adott dologra :)
Nálunk az emeleten lakik tulajdonképpen két ivartalanított lánycica, ők velünk alszanak, ott kapnak kaját, napközben kint bóklásznak. A földszinten pedig két ivartalanított fiúcica, mert mindketten olyan borzasztó félősek, hogy fent félnek (meg a lányoktól is, idegen cicáktól is, hirtelen mozdulatoktól is, egyszerűen mindentől...), ők ott kapnak kaját. Nagyritkán feljönnek, eszegetnek ott is, meg alszanak, aztán egyszercsak minden ok nélkül fejvesztve menekülnek le :) Na az egyik fiúmacska, aki egyébként is borzasztó pofátlan, akárhányszor kap kaját fent, mindig odapisil valahová. Ágy mellé, ágyra, szőnyegre, kanapéra... mondtam, ha még egyszer meglátom fent, agyoncsapom... hajlamos lopni a kaját a pultról, múltkor egy komplett csirkecombot (alsó-felső) lopptt ki a mosogatóból, amit előző este olvadni vettem ki a fagyasztóból, és délben még jött oda, hogy éhes... kicsinek rettentően el volt kényeztetve, még anyám kényeztette nagyon el (a fiúkat, legyen az ember, kutya vagy macska borzasztóan abajgatja...). Nem kedvelem azt a macskát, csúnya, sosem mosakszik, mocskosan sárosan képes a tiszta ágyneműre hemperegni, a konyhában nem elhet megmaradni tőle, mert üvölt és láb alatt van. Ha anyám nálunk van, akkor jó élete van, akármit mondok, jobban elkényezteti, mintha az unokája lenne... pedig az is van enki egy pár, igaz még nem tőlünk :)
Egyébként a konyhába nem jöhetnek a macskák, ezt tudják is, ha én vagy párom vagyunk ott, semmi kedvünk őket kerülgetni főzés közben. Főként a nagyfiú miatt van ez, mert ő még nyavalyog is a borzasztóan magas, nyekergő hangján... néha, amikor anyám átjön és csinálgat valamit, volt már rá példa, hogy arra értem haza, hogy négy macska a konyhában, anyám meg botladozik közöttük. Na mondom melyiket macskának rúghatom szét a hátsó felét? Ahogy meghallották a hangom, hárman úgy kirohantak, mintha ott se lettek volna, a nagyfiú meg bebújt anyám szoknyája alá, és onnan nyavalygott nekem... gondoltam már rá, hogy elviszem hozzá, neki adom, én úgysem nagyon szeretem, ő meg imádja, és úgy elrontotta, hogy akkor éljen vele boldogan :) A másik hárommal nincs ilyen gond, a másik fiúcska még fiatalka, ezért is félős, a két lánnyal meg jól megvagyunk. Mindegyik ivartalanítva van, úgyhogy ez sem lehet a gond...
(Bocs az offért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!