Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan pucoljátok, ha egyáltal...

Hogyan pucoljátok, ha egyáltalán pucolni kell kisbabátok fülét? A fül sárra gondolok. Hány hónapos korban pucoltátok ki először és hogy?

Figyelt kérdés
2011. szept. 20. 19:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Fültisztító pálcikával de nem nyúltam bele a fülébe csak a peremét töröltem át meg a fülkagylóját. Nekik is kell tisztítani ugyanúgy. Az enyémnek amúgy is mindig folyt a füle eleinte, csúnya lett volna ha otthagyom.
2011. szept. 20. 19:16
 2/11 anonim ***** válasza:
Heti két-háromszor biztos kitisztítom a kicsim fülét. Fültisztító pálcikával és ami nagyon fontos, hogy ne befelé, hanem kifelé tekerd.
2011. szept. 20. 19:30
 3/11 anonim ***** válasza:
A fül magától tisztul. A hallójáratba semmit se szabad beledugni, mert csak befelé tolod a fülzsírt, ami ott összegyűlik és elzárhatja a kijáratot. Amikor látod, hogy sárga, fülzsíros a kis füle, tekerd össze a törölköző egyik sarkát amikor amúgy is törlöd őt és azzal töröld ki a fülét! [link]
2011. szept. 20. 19:36
 4/11 anonim válasza:
Az utolsó választ szoktam én is alkalmazni, vagy nekem még a gyerekorvos azt mondta, hogy paraffin olajat cseppentsek a fülébe, ha piszkálja akkor egy ideig, kb 4-5 nap reggel-este 1-1cseppet, ha nem akkor meg ritkán bele cseppentessz 1-2 napig és elméletileg, ha van benne, akkor kifolyik a zsír!De fültisztítót nagyon nem ajánlja az orvos, mert azzal inkább betolod a zsírt a baba fülébe!
2011. szept. 20. 19:52
 5/11 anonim ***** válasza:
1.vagyok. Akinek van egy kis esze az nem nyúl bele a baba (meg a saját) füllyukába pálcikával. Szerintem ez egyértelmű. :O
2011. szept. 20. 20:00
 6/11 anonim ***** válasza:

Hát, akkor ez nekem nem egyértelmű, mert én minden nap a saját fülembe is belekotorok a fülpálcikával és hetente többször a kisfiaméba is. Persze óvatosan, kifelé törlöm és lefogom rendesen, hogy ne mozgassa a fülét, de ha csak kintről babrálod a fülkagylóját, az szerintem egy nagy nulla, olyan, mintha a kakának adnál egy pofont. Érdekes módon mindíg találok benne fülsarat, szóval nem tudom, a mi fülünk mennyire tisztul magától...

De a fiam már másfél éves, újszülöttként én sem nyúltam bele a fülébe, kb. az első két hónapban.

2011. szept. 20. 20:29
 7/11 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Minél többet kotrod, annál több termelődik! Én kb. heti egyszer törlöm át a fiam fülét (a lyukba nem nyúlok), általában szopi közben.

2011. szept. 20. 20:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Köszi a választ, kedves utolsó. De akkor az miért van, hogy a férjem heti egyszer takarítja ki, de akkor 5 (!) fülpálcikának mindkét végét elhasználja és mind erős sárga? Nem lehet ez valamiféle hajlam is? Mint hogy vannak pukizósabb emberek, meg kevésbé pukizósak (talán nem jó hasonlat, de most nem tudok jobbat)?

Az előtted szóló voltam

2011. szept. 20. 20:57
 9/11 anonim ***** válasza:
De, lehet.
2011. szept. 20. 21:18
 10/11 anonim ***** válasza:
A fiamét csak akkor pucolom, mint ahogy előttem is írták amikor kifolyik neki. Szépen áttörlöm neki, de csak kívül, ahol látszik. Ja és én pálcát használok, én szerintem ha csak kívül tisztogatod akkor nem fogod befelé túrni...
2011. szept. 20. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!