Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ti használtok külön színes és...

Ti használtok külön színes és külön fehér mosószert?

Figyelt kérdés
2012. okt. 30. 20:46
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
Pedig van különbség a fehér és a fehér között. Mivel kismama vagyok, kaptunk két táska ruhát a családból, olyan helyről, ahol nem használnak külön kétféle mosószert. Az én 8-10 éves fehér színű fehérneműim, konyharuháim szűzhófehérek a fehér bodyk mellett, amiket kb. 2 hónapig használtak.
2012. okt. 31. 12:23
 22/29 anonim ***** válasza:
77%

Csak color mosószert használok. Mégpedig azért, mert nincs annyi tiszta fehér ruhánk, hogy egy mosásnyi össze tudjon gyűlni, bármeddig is gyűjtögetném. Tehát a világosokkal mosom együtt.

Így történik, hogy nem használok külön fehérekhez való mosószert, mert félnék, hogy a világos színűeket is fakítaná. Viszont a color nem színesíti a fehéreket:)

2012. okt. 31. 14:50
 23/29 A kérdező kommentje:

A fehér ruhákhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy ha adagoltok a mosóporhoz egy jó adag mosószódát a fehérebbnél is fehérebbek lesznek a fehér ruhák.

Szóval ha MÉGIS VAN fehérítő adalék a mosóporban ami a fehér ruhákhoz kell, rendben van, ám legyen. Bár szerintem parasztvakítás, akkor nem használom -józan paraszti ésszel élve- a színes ruhákhoz, pont ezért veszek color mosóport, mint az írta valaki. A színes ruhákat nyugodtan mosom, a fehérekhez meg adagolok szódát, és kész is. Szóval minek is kell még 9 kiló mosópor itthonra?

2012. okt. 31. 17:17
 24/29 TKI Ibolya válasza:
87%
Azért én szívesen megnézném azoknak a ruháját akik mindent mindennel mosnak és egy fajta mosóporral.Lehet neki fel sem tűnik,hogy szürke a fehér.Kaptam én már vissza kölcsön adott ruhát beszürkülve,mert a hölgy hasonlóan mosott.Kevés ruhám van ahhoz hogy ne vigyázzak rájuk!
2012. okt. 31. 21:58
 25/29 gomzoli ***** válasza:
Kedves Ibolya, szívesen megmutatom akár az alsóneműimet is... Bocs a viccért, nem hagyhattam ki. De most komolyan, hál istennek a szememnek semmi baja, egész jól meg tudom különböztetni a színeket, sőt azok árnyalatait is. Miért olyan nehéz elhinni, hogy nem csak úgy működik a dolog, ahogyan "még anyáink is megmondták"? Persze a noname, virágfölddel azonos kilóárú színes zacskós spóroló-takarékos habzóizékkel biztosan nem lehet brilliáns eredményeket elérni, de higgye el, egy közepes árkategóriájú normális mosóporral nem művészet! Azt pedig bizonyosan a trehány igénytelenségem számlájára lehet írni, hogy nagyobb cirkusz nélkül beletörődök, hogy a 4 éve hordott, 83-szor kimosott pólóm nem olyan vakítóan fehér, mint új korában. Leírom veszteségként...
2012. nov. 1. 11:36
 26/29 anonim ***** válasza:

Én külön használom őket.

A fehér adaghoz (ide jön a világoskék, sárga, rózsaszín is), tök sima Tomi mosóport. Én szoktam folttisztítót is használni. Viszont, a gyerek ruhájából a pörkölt szaftot csak egyetlen csodaszer viszi ki, a mosószappan. Ennél az adagnál nem baj a plusz szappan vagy a foltkezelő cucc.

A színes adaghoz szintén átlagos gélt (Formil, Tomi, Bónux, mikor mi van leárazva...) használok.

Nekem az a tapasztalatom, hogy a fehérekhez tényleg jobb a por, bár nem kimondottan fehérekhez való van itthon. A színesekhez viszont a gél a jó, mert régen csak port használtam, és volt, hogy fehér foltosak lettek a ruhák.

Nem kell kilenc kilósat hazacipelni, én egy két kilósat vettem, vagy két-három hónapig elég.

2012. nov. 1. 13:20
 27/29 anonim ***** válasza:

mi vegyesen mosunk és univerzális folyékony mosószert veszünk. és mivel mindent 40 fokon mosunk, így nincs elszíneződött fehér ruha még akkor sem ha színesekkel mossuk össze. jó persze a feketéket és a farmerokat külön mossuk és persze a pirosakat is. de ezen kívül mindent mindennel...egyik ruha se színeződött el vagy fakult ki.

én mondjuk szoktam venni egy jó erős fehérítőt és havonta bevágom őket 90 fokra azzal a fehérítővel :) (amit egyébként tök olcsón szerzek be a dm-ben és mégis a legjobb amivel eddig dolgom volt)

de egyébként annak ellenére, hogy anyumékkal élek még (csak 21 vagyok :D) nem jönne össze heti egy adag fehér nálunk sem. csak ha a fehér lepedőket/fehér türcsiket is beleszámolom. viszont akkor inkább két adagra jönne ki :) de ezek nem sima ruhaneműk ugye...

2012. nov. 2. 00:34
 28/29 TKI Ibolya válasza:
Én sem használok drága mosóport,viszont van 3 gyerekem és van olyan ruha amit mind a három használt.Az ismerősök mindig megcsodálják,hogy még mindig milyen szépek a ruháink!És urambocsá nincsenek szürke ruháink 83 ezer mosás után sem.
2012. nov. 3. 14:18
 29/29 gomzoli ***** válasza:

Nagyon ügyes, hogy ilyen jól vigyázott a ruhákra. Bár nem emlékszem arra a részre, ahol valaki önt beszürkült ruhák birtoklásával vádolta... :-)

Minden jó, ha a vége jó!

2012. nov. 3. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!