Ti használtok külön színes és külön fehér mosószert?
Csak color mosószert használok. Mégpedig azért, mert nincs annyi tiszta fehér ruhánk, hogy egy mosásnyi össze tudjon gyűlni, bármeddig is gyűjtögetném. Tehát a világosokkal mosom együtt.
Így történik, hogy nem használok külön fehérekhez való mosószert, mert félnék, hogy a világos színűeket is fakítaná. Viszont a color nem színesíti a fehéreket:)
A fehér ruhákhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy ha adagoltok a mosóporhoz egy jó adag mosószódát a fehérebbnél is fehérebbek lesznek a fehér ruhák.
Szóval ha MÉGIS VAN fehérítő adalék a mosóporban ami a fehér ruhákhoz kell, rendben van, ám legyen. Bár szerintem parasztvakítás, akkor nem használom -józan paraszti ésszel élve- a színes ruhákhoz, pont ezért veszek color mosóport, mint az írta valaki. A színes ruhákat nyugodtan mosom, a fehérekhez meg adagolok szódát, és kész is. Szóval minek is kell még 9 kiló mosópor itthonra?
Én külön használom őket.
A fehér adaghoz (ide jön a világoskék, sárga, rózsaszín is), tök sima Tomi mosóport. Én szoktam folttisztítót is használni. Viszont, a gyerek ruhájából a pörkölt szaftot csak egyetlen csodaszer viszi ki, a mosószappan. Ennél az adagnál nem baj a plusz szappan vagy a foltkezelő cucc.
A színes adaghoz szintén átlagos gélt (Formil, Tomi, Bónux, mikor mi van leárazva...) használok.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a fehérekhez tényleg jobb a por, bár nem kimondottan fehérekhez való van itthon. A színesekhez viszont a gél a jó, mert régen csak port használtam, és volt, hogy fehér foltosak lettek a ruhák.
Nem kell kilenc kilósat hazacipelni, én egy két kilósat vettem, vagy két-három hónapig elég.
mi vegyesen mosunk és univerzális folyékony mosószert veszünk. és mivel mindent 40 fokon mosunk, így nincs elszíneződött fehér ruha még akkor sem ha színesekkel mossuk össze. jó persze a feketéket és a farmerokat külön mossuk és persze a pirosakat is. de ezen kívül mindent mindennel...egyik ruha se színeződött el vagy fakult ki.
én mondjuk szoktam venni egy jó erős fehérítőt és havonta bevágom őket 90 fokra azzal a fehérítővel :) (amit egyébként tök olcsón szerzek be a dm-ben és mégis a legjobb amivel eddig dolgom volt)
de egyébként annak ellenére, hogy anyumékkal élek még (csak 21 vagyok :D) nem jönne össze heti egy adag fehér nálunk sem. csak ha a fehér lepedőket/fehér türcsiket is beleszámolom. viszont akkor inkább két adagra jönne ki :) de ezek nem sima ruhaneműk ugye...
Nagyon ügyes, hogy ilyen jól vigyázott a ruhákra. Bár nem emlékszem arra a részre, ahol valaki önt beszürkült ruhák birtoklásával vádolta... :-)
Minden jó, ha a vége jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!