Fehér lisztet használtok, vagy teljes kiőrlésűt?
Azért régen pont hogy nem fehér lisztet használtak, hanem mindenféle egyebet, pl. rozslisztet, viszont mindig a fehér kenyér után áhítoztak. Kivéve a gazdagok, ők fehér lisztből készült ételeket ettek.
Én speciel búza finomlisztet használok, mivel azt szeretjük. Na meg mert kb havonta egy kiló megy el habarásokba, néha palacsintába. Meg mert ez olcsóbb - ami azért is bosszantó, mert a teljes kiőrlésű lisztben benne van minden sz*r, sokkal kevesebb a munka vele, mégis magasabb áron adják, hát velem ne szórakozzanak. Ugyanez a fehér és a barna cukorra is igaz.
De anyukám pl. otthon süti a kenyeret és mindig valami extra lisztet használ, teljes kiőrlésűt, zablisztet, meg ilyesmiket.
én is fehér lisztet használok, és én is kb 1kg-t havonta... annyi azért kibirható nem?
kenyeret is alig eszünk, a párom fehérkenyér párti, én ha eszem is, akkor teljeskiőrlésűt, mert azt szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!