Fehér lisztet használtok, vagy teljes kiőrlésűt?
Fehérlisztet!
Anno volt egy kis egészségügyi problémám és csak tönkölyisztből készült kenyeret készitettem és úgy lefogytam pár hónap alatt mint a sicc(pedig nem is vagyok dagadt)..,bár akk húst sem ettem!Inkább a jó öreg fehérliszt,nem olyan káros mint ahogy azt sokan próbálják beállitani!
A fehér és a teljes kiörl. liszt között az a különbség, hogy a fehérben csak az értéktelen kalória marad, mert lehántják a hasznos (vitamin, rost) részeket.
A finomított liszt és cukor bizonyítottan a civilizációs betegségek melegágya. (K* sokat lehet enni belőle anélkül, hogy bármilyen hasznos anyagot bevinnél vele!)
A finomított liszt egyébként nem évszázados dolog, hanem XX. századi találmány.
Én teljes kiörl. használok otthon, de vendégségben szó nélkül megeszem a fehéret. Palacsintát fehérből sütök, süteményhez 50-50%-ban keverem. Egyéb dogokra tökéletes a teljes kiörl. Nem lehet abszolút egészségesen élni, de lehet egészségesebben. Amit lehet, én helyettesítek egészségesebbel, de nem fanatikusan, hanem ésszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!