Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fehér lisztet használtok,...

Fehér lisztet használtok, vagy teljes kiőrlésűt?

Figyelt kérdés
2010. szept. 6. 19:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
34%

Fehérlisztet!

Anno volt egy kis egészségügyi problémám és csak tönkölyisztből készült kenyeret készitettem és úgy lefogytam pár hónap alatt mint a sicc(pedig nem is vagyok dagadt)..,bár akk húst sem ettem!Inkább a jó öreg fehérliszt,nem olyan káros mint ahogy azt sokan próbálják beállitani!

2010. szept. 6. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

A fehér és a teljes kiörl. liszt között az a különbség, hogy a fehérben csak az értéktelen kalória marad, mert lehántják a hasznos (vitamin, rost) részeket.

A finomított liszt és cukor bizonyítottan a civilizációs betegségek melegágya. (K* sokat lehet enni belőle anélkül, hogy bármilyen hasznos anyagot bevinnél vele!)

A finomított liszt egyébként nem évszázados dolog, hanem XX. századi találmány.


Én teljes kiörl. használok otthon, de vendégségben szó nélkül megeszem a fehéret. Palacsintát fehérből sütök, süteményhez 50-50%-ban keverem. Egyéb dogokra tökéletes a teljes kiörl. Nem lehet abszolút egészségesen élni, de lehet egészségesebben. Amit lehet, én helyettesítek egészségesebbel, de nem fanatikusan, hanem ésszel.

2010. szept. 7. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!