Ti használtok külön színes és külön fehér mosószert?
Feheret csakis tiszta feherrel egyutt mosok. Ha nem gyulik ssze , akkor varok meg kicsit, fe nem fogom szandekosan elszinezni a szep eher ruhainkat.
Ugyanis a vilagosokkal , vagy a feheren kivul barmi massal van mosva, akkoor par alkalom utan elszurkul.
Es igen. Hasznalok kulon feher es kulon color mososzert.
Neha meg a feketekhez is veszek, hogy ne fakuljanak ki.
Igen külön és mosószerrel mosom őket!
Úgy néz ki,hogy a tiszta fehéreket ,a világosakat fehérekhez való mosószerrel mosom,a szineseket,feketéket "color" -ral.
Minden ruhánk nagyon szép,ennek köszönhetően.
Ha van rá lehetőséged,érdemes megfogadni az anyósod tanácsát!
én egyszerre mosok mindent egy héten 1x...lehet gáz,de ez van, nem akarok 2 fél vagy negyed mosást beindítani,annyi ruhánk meg nincsen,hogy 2 hétig várja mire egy fehér összejön...így mosom a mi ruháinkat,meg a fiamét külön.
tehát 1féle mosószert használok
Nincs baj azzal, hogy az anyós mondta...lehet kicsit gúnyosra sikeredett a fogalmazásom, bár ő engem vérig sértett, én elfogadom a tanácsait amennyiben egyetértek velük.
De ez a mosóporos dolog nekem csak felesleges pénzkidobásnak tűnik. Ki tudja biztosra, hogy vannak bizonyos "fehérítő dolgok" a mosóporokban? Csak azért, mert a reklámok ezt mondják, vagy azt sugallják, hogy vegyél kettő mosóport. Engem nem győznek meg. Sem az anyósom nem győzött meg.
Mindenkinek köszönöm .-)
Sohasem használtunk külön mosóport a színes- vagy fehér ruhákhoz, sőt, igen gyakran keverjük is őket mosáskor. Azt meg lehet ismerni ránézésre, melyik színes ruha engedné a színét, azokat csakis másik színesekkel együtt mossuk. Napi szinten gürcöl a mosógépünk, tehát sokszor van alkalmunk meggyőződni arról, hogy semmi értelme a külön mosószerezésnek, folttisztítónak, és ilyen-olyan adalékoknak. Nem a legolcsóbb mosóport használjuk, de nem is a méregdrága Persilt, vagy Arielt. Nem is mindig ugyanazt vesszük. A kimosott ruhák tisztaságával, és állapotával elégedettek vagyunk.
Szerintem ez a berögződés, miszerint ehhez ilyen- ahhoz olyan szer kell, még évtizedekkel ezelőtt sulykolódott bele a háziasszonyok fejébe, mert az akkori mosóporok minősége, színvonala csakugyan megkövetelhette ezt a bánásmódot. De ahogy az akkori mosógépek 3-szor annyi vízzel mosták úgy-ahogy tisztára a ruhákat, amiket utána külön centrifugázni kellett, úgy a mosóporok is modernebbek lettek, és már teljesen más színvonalat képviselnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!