Milyen sürün mossátok ki az ágynemüt amiben alusztok? De őszintén. Mi félévente.
30-as vagyok.
Sajnos, az ember nem tehet róla, ha a családja olyan, amilyen. Mert például törölközőt istentudja milyen gyakran mostunk otthon. Szerintem jó, ha havonta. De a saját háztartásomban hetente. Sőt! Ha kell, gyakrabban. Kéztörlőt 1-2 naponta váltva. Meg én szőnyegeket is tudok a mosógépben mosni. Meg alap, hogy felmosás után kiöblítem a felmosórongyot, meg a vödröt...ahhoz képest otthon felmosás után csak visszateszik a helyére a felmosót, had száradjon bele a kosz, és dohosodjon meg a cucc.
"paplant azt meg hogy lehet kimosni? hát sehogy, az soha nem száradna meg,c sak belerohadna a víz a tollba"
hát tudod én bevágom a mosógépbe (nem tollból van), aztán a szárítóba és utána a jó meleg paplannal takarózok :D
(szárítógép és mosógép előtt, kézzel mostam és 2 napig száradt ;))
Nyári időszakban hetente, téli időszakban két hetente.
Nekem is vattapaplanjaim, párnáim vannak, a mosógépbe befér, évente kétszer mosom ki őket- hacsak nincs baleset.
A kicsi gyerek holmiját is így mosom, pedig ő nem úgy izzad, mint mi, és tuti, hogy nem szexel. :) Sőt, nála a kókuszmatracot is át szoktam évente egyszer mosni.
Mindig tisztán mászunk bele, de én mégis ragaszkodom ehhez a rendszerhez, szeretem a frissen mosott ágyneműt.
Bugyiváltás két naponta? Na ez az a pont, ahol én teljesen ledöbbentem. Jó kis szagotok lehet....
többen is írták, hogy tele lesz atkákkal a párna-paplan, nem azért, de a mosás nem távolítja el ezeket, csak nagyon kis részüket.
és még valami, egy hónap után, lazán nem büdös az ágynemű, de lehet azért, mert nem vagyunk izzadósak, vagy én nem tudom mi. miért lenne koszos az ágynemű? tisztán fekszünk bele, tiszta testtel, ruhával, reggel kiszellőzik.
bevallom a lepedőmosás nem gyakori dolog, mert iszonyat macerás szárítani. kb fél évente.
párnahuzatot 2 hetente, ez alap.
a takaróm bárányszőrből van, 10 éves, és azt mondta a boltban a néni, h nem kell mosni, mert öntisztul. igaza volt. ugyanolyan illata van, mintha új lenne, a színe változatlan. és nagyon jó meleg :) ha mástól hallanám, igénytelenségszobrot mintáznék róla, de akinek ugyanilyen van, az tanúsíthatja amit mondok.
párna is bárány, de arra ugye kell huzat. innen látom, h a takaró nem koszolódott, mert egymás mellé téve meg nem mondanád, h mi a dörgés :)
néha pléddel takarózunk, azt is a párnahuzattal együtt mosom 2 hetente.
amúgy ezek a marha higiénikus emberek ugyanígy hetente lefertőtlenítik a kilincseket, billentyűzetet, bútorok fogantyúit, autó kormányát, telefonjukat? vegyvédelmi ruhában szállnak buszra?
nem azt mondom, h büdösnek kell lenni, sosem voltam az, és a közeli barátaimmal mindig jelzünk egymásnak, ha valakinek valamiért fura szaga van (kaja, betegség, rossz deoválasztás, rossz fog gyanúja), viszont nem tartom számon naptárban strigulázva, h mikor volt mosva az ágynemű... ha valami gebasz van vele, úgyis azonnal megy a gépbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!