Ti hogy tartjátok fent a rendet?
"nem értem a gyerekes anyukákat hogy képesek erre."
Sehogy. Pöpec rendet és tisztaságot nem lehet gyerek mellett tartani.
Próbáld meg a flylady módszert [link]
van akinek bevált a zónázás, van akinek nem.
Nekem a megfelelő tárolórendszer segített és az, hogy megszabadultam minden kacattól, na meg semmit sem hagyok kint - ez azt jelenti, hogy egy polcon egy bigyó lehet, nem rakom tele vackokkal, mert lehetetlen port törölni. Kádat nem rakjuk körbe flakonokkal, mert ha nincs ott semmi, egy mozdulattal letörlöm és máris tiszta. Szóval én a nagy lomtalanítást javaslom, de alaposan és semmit ne tarts meg, amit nem használtál 2 éven belül. Ruhák, konyhai vackok, semmit. A maradéknak meg helyet találni fiókban, zárt polcokon. Ha ehhez tartom magam és igyekszek mindent egyből a helyére rakni, akkor a takarítás általában már gyorsan megy. Pici a lakás, egy óra alatt végigtörlöm a könyvespolcot is és körbeporszívózom ha nem kell kis vackokat emelgetni a polcon meg rakosgatni ezeregy kacatot.
Ma pl. csak elmosogattam és teregettem, egész pofás a lakás és most akárki bejöhet, persze most nincsenek is itthon a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!