Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan rakjak rendet egy...

Hogyan rakjak rendet egy ilyen szobában?

Figyelt kérdés

Fél évig külföldön laktam és addig kiadtam a házam egy nagyon szimpatikus nőnek. Most, hogy hazajöttem és újra be szerettem volna költözni a házamba, nagyon meglepődtem, mert nagyjából úgy néz ki, mint egy putri telep.

Már csak egy szoba maradt (a hálószoba), de itt teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak.

A bérlőnek volt egy kutyája aki mindig bepiszkított, tehát most mindenhol száradt, penészes kutya piszok van. A szekrény tele van szétszaggatott, valamilyen beszáradt lével átitatott ruhákkal, mindenhol papírok vannak, tele van minden kaja maradékokkal, és mindenhol dohos pokrócok vannak. Ami pedig egyenesen a "kedvencem" az az ágy! A matrac alatt már több rétegben vannak átázott fehérneműk és betétek. A párna alatt is nagyon sok van, plusz, még néhány tampon is.

Nem tudom, hogy hol kezdjek neki, mert a szobában szinte lépni se lehet a sok kosztól.

Ti hogyan kezdenétek neki?

2012. jún. 10. 16:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én először is meredten állnék, majd elküldeném a fenébe az ilyen undorító bérlőt.

A kezdeti sokk után minden szemétbe valót gumikesztyűvel kidobálnék, a menthetetlen, ázott bútorokkal együtt. Ha több mocsok nincs, jöhet a fertőtlenítés, mindent alaposan lefertőtleníteni a parkettától az ablakkeretig. Majd söprés, felmosás. Szellőztetés!! És ha van pénzed, újra berendezés.

2012. jún. 10. 16:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Elöször feljelenteném a nöt és vele fizettetném ki a lakás renoválását. Utána szakemberrel újra pucoltatnám a falakat, a padlóburkolatokat (ami nem fertötlenithetö) kicseréltetném, a bútorokat ugyanúgy a nö költségére.

Ha viszont papir nélkül adtad ki, akkor jogi útra nincs lehetöség, akkor neked kell ugyanezt saját zsebböl állni.

2012. jún. 10. 16:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Minimum feljelenteném az ÁNTSZ-nél ,kihívnám őket, és megfizettetném vele az okozott kárt és a fertőtlenítés költségét.

Biztosan nem nyúlnék semmihez még kesztyűben sem!

2012. jún. 10. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen lakás már közegészségügyi szempontból is veszélyes!
2012. jún. 11. 07:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél nagy kukazsákot, gumikesztyűt és minden olyan cuccot, ami nem a tiéd és szemét, azonnal kidobni.

Szerintem a matrac is kuka, én legalábbis biztos nem tudnék jól aludni rajta, inkább vennék újat. Ha kidobáltál mindent, Domestos-os vagy Flóraszeptes vízzel minden le és áttörölnék, ha kell, bérelj vagy kérj kölcsön vizes takarítógépet, a kárpitokat azzal ki tudod tisztítani.

Vannak dolgok, amiknél mérlegelj, megéri-e a belefektetett munka vagy érdemesebb rögtön újat venni pl. szőnyeg, ágyterítő, függöny.

Én ki is festeném a szobát, hogy eltűnjön a szag.

2012. jún. 11. 11:47
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A mai nap folyamán beszéltem az illetővel, hogy állja a költségeket stb. Neki, erre annyi volt a reakciója, hogy közölte nem hajlandó semmit sem tenni, mivel ez nem az ő lakása.

Valószínűleg hívni fogok egy takarító szolgálatot, mert tegnap megpróbáltam elkezdeni valahogyan a takarítást, de egyre több undorító dolgot találtam ezért abbahagytam.

Még egyszer köszönöm a válaszokat.

2012. jún. 11. 13:51
 7/7 anonim válasza:
100%
Jó ötlet. :D Ezért ezt ne hagyd annyiban. Már attól felfordult a gyomrom, hogy elolvastam, el nem tudom képzelni, milyen lehet ez élőben. :S El nem tudom képzelni, hogy egyáltalán létezik ilyen mocskos ember. Hogy tud akkora ganéjban élni? Azt hittem, hogy ilyen csak a filmekben van...
2012. jún. 12. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!