Van valakinek Delimano Ceramica serpenyője? Mik a tapasztalatai, tényleg nem tapad, ég le benne az étel?
Nem rossz, de ennyi pénzt nem ér meg...
Gyerkőcöm nem fakanállal keverte meg benne az ételt, hanem evőkanállal. Foltokban megsérült a vékony kerámiaréteg... Tehát nem ajánlom, csak ha eldobható áron lesz kapható.
A tepsimet és a füles lábasomat "nyúzom" két éve, semmi bajuk. Ezek webshoposak.
A saját magam által az Auchanban vett palacsintasütőmet pedig kb. a 10. használat után ki kellett dobni.
Túl vagyok a délimanó, monetta és egyéb csodakerámia-bevonatos edényeken.
Elsőre, amíg a látványra csillogó a felület, kellemesen siklik az ujj a bevonaton, addig tényleg nem tapadnak, azonban pár használat, és a felület már nem csillog, meg-mattul, és ezzel eltűnik a tapadásmentesség jelentős része is.
Igazi Palifogó kitaláció a kerámiabevonat, ami nem más mint egy halovány vékony festékréteg. A 100mikron alatti a hőálló festékréteg, olyan anyagokat tartalmaz a kerámiaőrlemény mellett, ami egészségre ártalmas csakúgy, mint a teflon. Ha megkarcolódik, és megfog, már ontja is a bevonatban található ólmot, és kadmiumot az ételedbe. Ja, és a festék alatti aluból is jönnek a fejfájást okozó vegyi anyagok.
Az összes ilyen kerámiaőrlemény+hőálló ragasztóval bevont edény ilyen tulajdonsággal bír.
A rendes kerámiaedények nem tartalmaznak ilyen anyagokat, igaz, nem is ilyen csili-vilik csak egészségesek.
A bevonatos edények mindegyikét kerülni kellene. Felpolírozott rozsdamentes acél, ill. öntöttvas edényeket kellene használni, de ezek méregdrágák, és az utóbbi, még ráadásul dög nehéz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!