Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Lehet ettől baja a ruháknak?

Lehet ettől baja a ruháknak?

Figyelt kérdés
Sajnos mindig úgy jött ki, hogy a szennyestartó alján lévő ruhák soha nem kerültek sorra, mert a tetejéről volt elég, így az alján voltak olyan koszos pólók ruhák, amik több mint egy éve ott voltak. Ezeket elég kimosnom és hordhatom vagy ha ennyi ideig ott állt koszosan, akkor nem igazán ajánlott?
2011. jún. 13. 15:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Persze, egy mosás után hordhatod őket, de azt nem értem, hogy hogyan juthattak erre a sorsa azok a ruhák. Ha három adagban fér bele csak a szennyes a gépbe, akkor háromszor mosok, de olyant sosem csinálok, hogy valamit is benne hagyjak a szennyestartóban.
2011. jún. 13. 16:28
 2/13 anonim ***** válasza:
szerintem nála is úgy van mint nálam nem sok időm volt épp csak annyi hogy kitakarítottam és tetem a dolgom és mikor hazamentem akkor láttam hogy teli a szennyestartó. A fontosakat kimostam a többit nem de ez csak télen fordult elő mert a fürdőbe nincs fregoli. Mert fel lett ujjitva zuhanytálcásra meg sarokkádasra és a nappaliban csak 1 nagy szárító fért el télen pokol mert van 1 4 éves kislányom párom aki autószerelő és itt azért vannak mosnivalók whirlpoolom van felültöltős. Én ilyenor úgy csinálok hogy felnyomom 1000 re a cenrifugát és kimosok annyit amennyi felfér csinálok egy fontossági sorrendet. De 1 honapnál többet nem voltak szennyesek mosás nélkül na és akkor kimostam 2 őt megtelt a szárító de a másik adag is benvolt a gépben öblítőstoppon és így nyertem egy kis időt de ilyenkor lehet mert jó idő van ... szerintem nyugodtan kimoshatod tiszta lessz :)
2011. jún. 13. 16:46
 3/13 anonim ***** válasza:
horhdatod :) máskor addig moss, amíg el nem fogy, hidd el jobb lesz a lelkednek. velem ilyen az ágyneművel fordult elő, sosem volt kedvem nekikezdeni, a végén kukában landolt, szóval megértelek :) ez az átka a mindent elnyelő szennyestartónak, mert csak tunkoljuk :)
2011. jún. 13. 20:53
 4/13 anonim ***** válasza:

huh, ez azért komoly.

nálam ilyen sosem fordult elő, lehet, h azért, mert gyakran mosok, de nekem valahogy az a normális, ha az aljáig nyúlok a szennyestartónak, és van olyan óra az életemben, amikor minden ruhám tiszta :D

hordhatod, de én legalább 2x kimosnám, és valami magasabb hőfokon.

2011. jún. 13. 22:25
 5/13 A kérdező kommentje:
Ha nem lehet baja, miért mosnátok ki 2x, meg magasabb hőfokon? De valószínű megfogadom azért.
2011. jún. 15. 17:49
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha színeket összeválogatva indítod el a mosást, akkor semmi sem marad az alján, ráadásul a ruháid színe is szép marad.
2011. jún. 15. 19:16
 7/13 anonim ***** válasza:

Én sem értem, hogy lehet ez... én heti háromszor mosok, először fehéreket, ezek általában csak a fehérneműk, vékonyabb pólók, esetleg ágynemű, ha épp olyan. (Fehérekhez sorolom a világos színeket, egészen világos kék, zöld, sárga, stb). Általában 2 adag színes van, itt vannak a sötétebbek, mint pulcsi, kabát, sötét pólók, nadrág, ágynemű, ha épp sötét színű. Sosincs olyan, hogy kimarad ruha... sőt, nem egyszer csak fél adag fehér vagy színes gyűlik össze, főként szabadság alkalmával. De azt is kimosom, mert nem szeret, ha áll...

Egyébként én is a kétszeri mosást ajánlom. Hogy kerültél amúgy ebbe a helyzetbe? Hányan éltek együtt, és ki végzi a házimunkát?

2011. jún. 15. 19:42
 8/13 anonim ***** válasza:
ójaj.
2011. jún. 15. 20:45
 9/13 anonim ***** válasza:
nem kell számonkérni a kérdezőt, nem a szomszédját ölte meg, hanem a szennyes alján maradt valami. amúgy énis mindig a tetejét mosom :D
2011. jún. 15. 20:46
 10/13 anonim ***** válasza:

Hát, képzeljétek, az én szennyestartóm aljában a férjem esküvői inge van december óta:(( Annyira kényes anyagból van, írtó drága volt, hogy féltem hozzákezdeni, de lehet, hogy már késő. Mindig arra készülök, hogy na, ezen a héten tényleg óvatosan kimosom, de már meg sem merem nézni, hogy milyen állapotban van. Jajajaj, most megint eszembe jutott.

Kedves kérdező!

Nézd meg, hogy nincs e rajta penészfolt a nedvessségtől, ha nincs, akkor mosd ki egyszer és lehetőleg kint a napon szárítsd meg! Nyugodtan hordhatod.

2011. jún. 15. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!