Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan kell tisztítani a...

Hogyan kell tisztítani a mosógépet, hogy ne legyen fura szaga a ruháknak?

Figyelt kérdés

Felültöltős mosógépünk van. Egy ideje fura szaga van a ruháimnak, hiába szárítom a napon. Állítólag csak én érzem a szagot (elég jó szimatom van), de engem nagyon zavar és nem is tudom hordani így a ruhákat, mert egyszerűen undorodom ettől a szagtól.

Állítólag nem az öblítőtől van és nem is a mosóportól. Valaki azt mondta, hogy a mosógép a hibás. Hogyan lehet kitisztítani a gépet?

2010. júl. 26. 21:57
 1/3 anonim ***** válasza:
95%
Egy liter 20%-os ecettel mosd át 60-70 fokon (magasabban nem érdemes, mert már nem hatékony az ecet, a hő semlegesíti). Ez jó fertőtlenítő, vízkőoldó.
2010. júl. 26. 22:04
 2/3 anonim ***** válasza:
95%

"Állítólag nem az öblítőtől van és nem is a mosóportól"

Ezt ki mondta? Pont az illatos öblítőktől lesz gombalerakodás az üstben.A gombaréteget 40dkg trisóval 70-90 fokon lehet eltávolítani. Majd utána fél liter hypo 40 fokon.Az adagolókat is ki kell tisztítani. A trisót hypot a dobba kell tenni.

2010. júl. 26. 22:06
 3/3 anonim ***** válasza:
55%
Megfelelő minőségű mosóport és öblítőt kell használni. A mosógép azért okoz bajt, mert lerakódott benne a dzsuva, ennek viszont a mosópor és az öblítő az oka. Én forgalmazok mosóport, és mindenkinek azt ajánlom, hogy először üres dobbal csináljon egy programot (ha csak nem új a gép), mert a lerakódott trutyit kell kiszedni először a mosógépből.
2010. júl. 26. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!