Miben jobb tárolni pl. a cukrot vagy a lisztet otthon, a konyhában? Jobb neki a zacskójában hagyva felbontás után, vagy inkább áttéve műanyag, v. üveg dobozban? Melyik a jobb megoldás és miért?
Jobb a zárható doboz. Abba nem megy bele egér, bogár, nem szívja be a párát. Nálam plusz előny, hogy ha zacskóból öntöm, mindig elhasad és kiszóródik. De lehet, hogy csak én vagyok ilyen béna...
Ami bevált: mindent befőttesüvegben tartok. Persze van ami csak két üvegbe fér bele. Egy nagy polcon vannak az üvegek, szerintem még jól is néznek ki. Üveges borsót szoktam venni, annak az üvegeibe pakolok, így tök ingyen van. Minden ezekbe kerül: cukor, liszt, kakaó, kamilla, teafilterek, tészta.. egyedül a spagetti nem fér bele.
én ilyenben tárolom: [link]
azért szeretem, mert sok belefér, és könnyen lehet nyitni és zárni. valamint átlátszó, tehát könnyebben meg tudod különböztetni, h melyikben mi van.
ajánlom :D
A cukornak mindegy, a lisztet viszont megóvhatod a molyosodástól, ha légmentesen záró dobozba rakod. (Ha meg ő maga volt a moly forrása, akkor minden mást tudsz így a molytól megvédeni.)
Nálunk a fő szempont az volt, hogy a polcon a helyet jól kihasználjuk, ezért keskeny, de hosszúkás dobozaink vannak (így kevesebb kihasználatlan hely marad a dobozok mögött). A cukor, liszt, só a fenti ikeáshoz hasonló dobozokban van, a búzadara, rizs, zsemlemorzsa stb. pedig régebbi, 4-5 centi széles de kb. 20 centi hosszú dobozokban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!