Otthon csak úgy hobbiból meg lehet tanulni ugratni? Vagy jobb ha profi segítséget kérek? És a csikós számokat?
Már 3 éve van egy klassz kis magyar félvér lovam és szeretnék vele pár kis akadályt ugratni néha. Jó testmozgás lenne meg mókás is. Csak nem tudom hogy ösztönösen jön-e a technika van nem árt tanulni egy tapasztaltabb lovastól. A lóval nincs baj szépen ugrik szabadon inkább én nem tudom hogy merjek-e rajta ugratni :D
És a csikós számok? Mert azt engedi hogy a hátára álljak de pl az ültetést hogy lehet neki megtanítani? :)
Az ugratásról semmit nem tudok de a csikós számokhoz kell a profi.
Egy ismerősöm jó ideje lovazik versenyszerűen hajt, hobbyból lovagol, de a csikós számokat mikor tanították a lovának csak tátotta a száját hogy azta ez nem is olyan egyszerű. Ültetni meg csak fektetés után lehet.
Fektetni meg általában úgy szoktak hogy felkötik a lábát. Viszont ha a ló neki áll vergődni akkor oda kell a profi. Mert ez 4-5 emberes munka is lehet. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!