Külföndön vagy otthon jobb élni?
Figyelt kérdés
22 éves vagyok jelenleg külföldön dolgozom pincérként érettségi után egyböl kijöttem dolgozni. Jelenleg egy menöbb étteremben melozom havi 400-500 ezer forintnak megfelelö fizetésért. Gondolkodom azon hogy esetleg hazamegyek elvégezni egy diplomát mert itt elég drága a tanulás. Kérdés: megéri e hazamenni diplomát csinálni és késöbb ott elhelyezkedni(egyáltalán lehet-e) vagy pedig érdemesebb kint maradni kicsit gyengébb melokat végezni jo fizetésért? Mi a mai valoság, mondjuk a fövárosban, mik a lehetöségek? Nyilván ezt nekem kell eldönteni de nagy dilemmába vagyok, hogy mit kellene tennem.2011. szept. 19. 03:30
1/2 anonim válasza:
Milyen diplomát szeretnél? A sulit nem tudod levelezőn végezni? Hogy csak néha, vizsgaidőszakban kelljen hazajönnöd.
De nem tudom, mennyire követed az itteni eseményeket, olvastál-e a diplomásadó ötletéről, és a röghöz kötésről?
(diploma után köteles vagy X évig Magyarországon dolgozni, különben fizetsz.. szóval itt se lesz olyan olcsó a képzés)
2/2 anonim válasza:
Esetleg tanulj meg számolni!!!
Segítek!
Ha 500ezret keresel, az évi 6 millió Ft.
Ha mondjuk 5 évig jársz suliba, akkor az: 30 millió!
Na ennyit buksz, hogy legyen egy papírod.
Ezt a 30 millát be tudod hozni majd az esetleges díplomáddal??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!