Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A húsvágó deszkát hogyan...

A húsvágó deszkát hogyan tudom fertőtleníteni?

Figyelt kérdés
Mert nem hiszem, hogy elég az ha JAR-os vízzel átmosom...
2009. febr. 28. 12:20
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
66%
A fa öntisztuló és bizonyos mértékben öli a bacikat, ezért hazsnálnak a hentesek is fa húsvágó tőkét. Bőven elég, ha meleg mosogatószeres vízzel átsúrolod.
2009. febr. 28. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/31 A kérdező kommentje:
Köszi!Csak tudod, olyan csúnya, foltos, pedig össz-vissz 3szor használtam
2009. febr. 28. 12:50
 3/31 anonim ***** válasza:
89%
Az átsúrolodot úgy értettem, hogy mosogatókefével. Lejönnek a foltok is. Bár a fa öregszik, tehát folyamatosan sötétedik a színe.
2009. febr. 28. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/31 anonim ***** válasza:
95%
Én meg valamelyik női magazinban azt olvastam, hogy a fa és a műanyag vágódeszkák nem egészségesek, mert a vágásoktól keletkezű kis barázdákban megtelepszenek a kórokozók. Azt tanácsolták, hogy inkább műanyagot használjunk a húsokhoz (és ezen csakis húst vágjunk), mert könnyen el lehet fertőtleníteni, de a műanyagtól sokkal jobb a nehezen törő üvegből, kerámiából vagy rozsdamentes acélból készült (egyébként egyáltalán nem olcsó) vágódeszkák.
2009. febr. 28. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/31 A kérdező kommentje:

Akkor lehet megröptetem...itt a kis kisfiam is, és nagyon félek mindenféle baciktól...nem vagyok tisztaságmániás, de a konyhámra allergiás vagyok...


Most költöztünk külön anyutól, és otthon van mosogatógép, ott mostuk a deszkát, és ott tiszta is lett, nem volt foltos, de én ugye nem tudok 75fokos vízben mosogatni:(

2009. febr. 28. 13:26
 6/31 anonim ***** válasza:
88%
Én meg pont azt hallottam, hogy a műanyag a rosszabb! Nekünk fa van és azon vágunk húst, még mindig élünk, semmi bajunk! Szerintem, ha rögötön elmosod mosószeres vízzel, semmi baja nem lesz! És neked sem!
2009. febr. 28. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon OFF, de én nem hiszek a legtöbb női magazinnak :) Esetleg a Nők Lapja tanácsainak, az még tartja valamennyire a színvonalat.
2009. febr. 28. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/31 anonim ***** válasza:
84%
Sima mosogatószeres vízben mosogatom, és néha átsikálom Domestos-szal. Elmegy a szaga, és szép fehér lesz. Máskor meg súrolószerrel súrolom, és így nem zsíros, mint apáméknál, ahol ha beledobnám egy fazék tiszta vízbe, húslevest főzhetnék...
2009. febr. 28. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/31 anonim ***** válasza:
92%
Ecetes vízben szoktam áztatni, aztán mosogatószerrel jól átkefélem. Én is úgy hallottam, hogy a műanyag rosszabb, és hát, ha csak visszagondolunk nagyanyáinkra, ők is ezt használták, minket is erről etettek, mégsem lett bajunk. Persze rendszeresen, és alaposan tisztán kell tartani.
2009. febr. 28. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/31 anonim ***** válasza:
94%

Élelmiszermérnök vagyok, de olyat még életemben nem hallottam, hogy a fa pusztítja a baktériumokat. Húsüzemben nem lehet fa eszközöket használni, nem véletlenül, mivel az apró pólusokban megtelepednek a baktériumok. Fertőtleníteni a deszkádat úgy tudod, ha fertőtlenítőszeres vízben áztatod hosszabb ideig. (vegyszertöménységtől függ meddig)

A húshoz mindig külön deszkát használok, amin soha nem vágok mást (zöldséget, sajtot). Éttermeknél is külön vágódeszka van.

2009. márc. 1. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!