Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Kezdő háziasszony leszek,...

Kezdő háziasszony leszek, hogyan álljak neki?

Figyelt kérdés

Most keresek állást, úgy néz ki januártól lesz is talán egy állandó. Onnantól számítva, ha lejárt a 3 hónap próbaidőm, összeköltözünk a párommal. Még relatíve fiatal vagyok (jelenleg 19 éves), jól jönne a segítségetek. Aki tud mondani esetleg egyszerű, könnyen elkészíthető ételek receptjeit, sokat segítene vele. Továbbá érdekelnének még olyanok, hogy milyen háztartási gépek a legszükségesebek, melyikeket vegyük meg először? Melyikből milyen márkát érdemes venni és az kb. árban mennyibe kerül? Hogyan tudunk spórolni a vízzel, árammal? Édesanyámra sajnos nem számíthatok, nagyon rossz a viszonyunk, napi szinten veszekszünk. Édesapám pedig nem ért a házvezetéshez, húgom még fiatal. Minden segítség nagyon jól jönne, bármilyen hasznos tanácsnak örülnék.

Köszönöm szépen!

2010. nov. 29. 18:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

csinálhatsz pörköltet sertéslapockából,sok és finom,sokféleképp el lehet készíteni. egyszerű még: krumplistészta,grízestészta,túróscsusza,rizseshús(vagy húsgombóc rizsben. spagetti(olcsó,sok,finom).én kentucky csirkét is szoktam csinálni,ha akciós a csirkecomb,akkor 800 ft körül kijön+rizs és két napig esszük.

ezt nemrég próbáltam ki: pizza : 30dkg liszt,2,5 dkg élesztő tejben vagy vízben felfuttatva,hozzá kell kb 2-3 evőkanál olaj,és egy pici víz. jó erős tésztát kell gyúrni belőle,és pihentetni egy kicsit.beletunkolod a tepsibe sütőpapíron,egyenletesen.20perc alatt megsül. krémnek rá: paraszt megoldás,de érdekesmód finom: tescós value parizer összetörve kecsappal,mustárral,fűszerekkel ízesítve,esetleg tejföl,májkrém,szóval bármit rákeverhetsz,kis sajt rá és kész :) az egész kb 400HUF és finooom :)

egy 17 éves háziasszony

2010. dec. 1. 07:39
 12/16 anonim ***** válasza:

Az elöttem lévők jóformán mindent leírtak!

Viszont egy tipp: a drágább nem biztos hogy jobb

Kaptam egy tefál aprító-turmixot karácsonyra, kemény egy hónapig bírta.Mivel kellet gyorsan elszaladtam és vettem 1500Ftért Tesco gazdaságos 3in1 turmixot (habverő, botmixer és aprító)Azóta is tökéletes pedig már 2 éves.

Lábasokból és fazekakból sem kell a legdrágább, nekem abból is "tescos" van, tökéletes.

Fűszertartókra is fölösleges költeni, kis üveg, zárható műanyagdoboz (yoghurtos, tormás stb.)Nyújtó deszka sem létfontosság, asztallap is jó.

Ha van spejz és befér a hűtő ott legyen mert ott kevesebbet fogyaszt.

Vegyszereken sokat lehet spórolni!Pl. a szódabikarbóna tökéletes a tűzhely tisztításakor.

Ha teheted nagy fagyasztós hűtőt vegyél, és amikor akciós a hús vegyél többet fagyaszd le.A kész ételek 90% is lefagyaszthatod ha túl sokat csinálsz.

2010. dec. 6. 22:25
 13/16 A kérdező kommentje:
Olyan hűtőt szeretnénk, aminek 3 fagyasztószekrénye van, amíg csak ketten leszünk gyerek nélkül, elég lesz. A főzést úgy gondoltuk, hogy minden 3. nap fogok főzni, meg ugye a vasárnapi ebédet. Tésztafélékben és olasz ételekben a párom a nyerő (krumplistésztában én:)), az az ő feladata lesz. A pizzareceptet köszönöm, a tésztáját én is így csinálom, a feltétet ki fogom próbálni. Márkásat egyedül hűtőből és mosógépből tervezünk venni, a többi nekünk is "tesco- márka" lesz. Olyanokat, mint étkészlet, poharak, stb. tescoban is be lehet szerezni? Vagyis tudom, hogy be, de azok is ugyanolyan jók, nem? Mert szerintem igen.
2010. dec. 7. 14:19
 14/16 anonim ***** válasza:

Teljesen jók a Tesco beszerezhető edények, poharak.

A 3fiokos fagysztos akkor is elég lesz, ha van már gyerek.

Sok sikert

2010. dec. 7. 17:46
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget:)
2010. dec. 10. 14:04
 16/16 anonim ***** válasza:

apróság még a tervekhez: mivel a mosógép, hűtő amúgyis nagy beruházás, érdemes akkor már a minél jobb minősítésűt keresni, már ha van rá keret: gondolok itt az "AAA" kategóriára, mivel ezek a leggazdaságosabb energiafelhasználásúak. Szerintem járjatok néhány kört, hogy össze tudjátok hasonlítani az árakat.

Kisebb tétel, de fontos a spórólás szempontjából: billenő kapcsolós elosztó. Ezzel áramtalanítani tudjátok a gépeket, nincs készenléti időből származó energiavesztés. Mérjétek fel, hogy mi az, amit együttesen használtok, és úgy alakítsátok ki a hálózatot, hogyha mondjuk tv-t akartok nézni, ne legyen áram alatt a videó, dvd lejátszó, rádió (kitudja még mi) is.

Sok sikert!

2010. dec. 19. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!