Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Kezdő háziasszony leszek,...

Kezdő háziasszony leszek, hogyan álljak neki?

Figyelt kérdés

Most keresek állást, úgy néz ki januártól lesz is talán egy állandó. Onnantól számítva, ha lejárt a 3 hónap próbaidőm, összeköltözünk a párommal. Még relatíve fiatal vagyok (jelenleg 19 éves), jól jönne a segítségetek. Aki tud mondani esetleg egyszerű, könnyen elkészíthető ételek receptjeit, sokat segítene vele. Továbbá érdekelnének még olyanok, hogy milyen háztartási gépek a legszükségesebek, melyikeket vegyük meg először? Melyikből milyen márkát érdemes venni és az kb. árban mennyibe kerül? Hogyan tudunk spórolni a vízzel, árammal? Édesanyámra sajnos nem számíthatok, nagyon rossz a viszonyunk, napi szinten veszekszünk. Édesapám pedig nem ért a házvezetéshez, húgom még fiatal. Minden segítség nagyon jól jönne, bármilyen hasznos tanácsnak örülnék.

Köszönöm szépen!

2010. nov. 29. 18:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
70%

akkor kérdezz meg idősebb barátnőt, vagy az ő anyukájukat.

egyébként bele lehet jönni, én sem könyvből tanultam.

neten van egy halom receptes oldal.

a házt. gépekről meg annyit, hogy a szükségesek gondolom ott lesznek az albérletben.

2010. nov. 29. 18:38
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

A legegyszerűbb ételek a tészták (túrós, sajtos...), valamint a főzelékek - felteszed vízben, ha megfőtt, behabarod és kész. És egészséges is. Nálunk mindig van itthon ilyen előre panírozott, fagyasztott hús, ha más nem jut eszembe, abból sütök ki és rizst főzök hozzá. A zöldségleves, húsleves is egyszerű.

Ami feltétlen kell egy konyhába: tűzhely, vagy legalább rezsó, 1, 2 és 5 literes fazék, fakanál, kenyérvágókés, vágódeszka, merőkanál, serpenyő. Meg persze étkészlet és poharak, bögrék. Ennyivel már el lehet indulni, és menet közben kiderül, mi kell még.

A háztartási gépek körül valójában egyik sem nélkülözhetetlen, csak ha kávéztok, akkor a kávéfőző. Aztán egy habverő, lehetőleg botmixer funkcióval, kenyérpirító, fritőz, kenyérsütő. Nekem jelenleg ennyi van és teljesen elég, kb. fontossági sorrendben írtam őket. Nekem majdnem minden Hausmeister, mert ez a legolcsóbb szerintem, ami megbízható. Ilyen Tesco gazdaságost nem akartam megvenni. Árban kb. 3000, 5000, 5000, 7000, 10000.

A vízzel, árammal értelemszerűen tudtok spórolni, ha nem kell valami, akkor ne fogyasszosn feleslegesen áramot, stb.

2010. nov. 29. 19:09
 3/16 anonim ***** válasza:
Ja, és ajánlom a mindmegette.hu oldalt, nagyon jók a receptjeik!
2010. nov. 29. 19:10
 4/16 anonim ***** válasza:
75%

albérlet felszerelt,én is csak olyat találtam normálisat,amiben csak bútorok voltak,elektronika cuccok nem

hűtő,mikró kell mindenképp,többi ráér

hűtő használtan párezertől van,újonnan 30tól a csillagos égig...

mikró 10ezer környéki tökéletes,a sokfunkciósat ugysem használod ki

egyszerű receptek: www.mindmegette.hu

pörkölt,spagetti,tészta mindenféle feltéttel,rántott dolgok,ezek a legegyszerűbbek,ezekkel érdemes kezdeni

vizzel spórolás...nagykád vizben fürdés helyett gyors zuhany,mosogatni meg álló vizben (én ezzel nem vagyok hajlandó,mert gusztustalan,mégsem fogyasztok sokat,csak ami beszáradt,beáztatod előtte)

árammal spórolás...ahol nem vagy,lekapcsolod,amit nem használsz,áramtalanitod (áramtalanitás nem egyenlő azzal,hogy kikapcsolod...konnektoron legyen kapcsoló,és azt lenyomod...sokat fogyaszt minden készenléti állapotban)

hűtőn mikrón kivül ha van rá keret,egy habverő is jól jön (2 évig el voltam nélküle,csak fárasztó a kézivel dolgozni), de az ilyen daráló,turmix és egyéb gépek szerintem feleslegesek

vasaló kellhet még ha olyan ruháitok vannak,de mosással ez is megoldható,szépen kell teregetni...

jah,igen,elfelejtettem az elején...mosógép...az is kell...remélhetőleg lesz a lakásban,mert az drága...ha elfér,akkor előltöltőset és kevés fogyasztásút venni

ne izgulj,menni fog...én is ugy jöttem el otthonról,hogy volt 3 tányérom,1 villa,1 kanál,1 kés,meg minimális főzőtudomány...

ma meg már olyan jól főzök,hogy párom szerint jobb mint az anyukájáé (pasinál ez nagy szó)

23/N

2010. nov. 29. 19:20
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem albérletbe megyünk, hanem egy új házba. Vagyis már használt, de megvesszük. Tehát nem lesz berendezve.
2010. nov. 29. 21:03
 6/16 anonim ***** válasza:

Gondolom ahol eddig éltél, láttad, hogy anyukád miket használ. Abbol ki tudsz indulni, miket kell megvennetek. Ha én kerülnék ilyen helyzetbe, fél óra alatt összeírnám magamnak, mire lenne szükségünk.

22L

2010. nov. 30. 06:35
 7/16 anonim ***** válasza:

Két blogot ajánlanék inkább, amiből minden fontosat megtudsz:

Az Urban:Eve-t (a FlyLady program még a gyakorlott háziasszonyoknak is nagyon sokat segít): [link]

És az Önképző háziasszonyt: [link]

2010. nov. 30. 07:47
 8/16 A kérdező kommentje:

Utolsóelőtti: Összeírtam. De szelektálnunk kell, hogy mik a legfontosabbak, amikre feltétlenül szükségünk van és mik azok, amiket ráérünk fokozatosan beszerezni.

Utolsó: Köszönöm a tippeket!

2010. nov. 30. 09:14
 9/16 anonim ***** válasza:

ágy,szekrény,asztal,szék,2-3 lábas, 2 tányér.2 villa,1 fakanál,mosógép,mikró,tűzhely,hűtő

ezek a legfontosabbak

többi nélkül hónapokig elvagy

2010. nov. 30. 14:23
 10/16 anonim ***** válasza:

Sőt valójában még a mikró is nélkülözhető :D

Nekem nincs és eddig midnent meg tudtam csinálni nélküle is, egyáltalán nem hiányzik.

2010. nov. 30. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!