Az mitől van, hogy ha mosok és kiteregetek, akkor másnap a megszáradt ruhát ha leveszem a szárítórom, sokszor kb. olyan mint egy "fagyott" ruhadarab?
Figyelt kérdés
Felveszi majdhogynem a szárító formáját...dec. 28. 11:41
11/19 A kérdező kommentje:
Szárítógépem pedig sajna nincs. Érdemes lenne vízlágyítót tenni a mosóporhoz?
dec. 29. 12:01
12/19 anonim válasza:
#11 A mosópor maga a vízlágyító, mellette van pár % egyéb, enzim és hasonlók a folttisztításhoz. A calgonos reklám csak átverés.
13/19 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!
dec. 30. 14:16
14/19 anonim válasza:
Amennyi oldott anyagot tartalmaz az utolsó centrifugálás után a mosógépből kivett nedves ruhanemű, az mind bennmarad a megszárított ruhában (mert csak a víz párolog el). Ezért is ajánlatos szárítás előtt a lehető legtöbb nedvességet eltávolítani a ruhaneműből, esetleg egy háztartási ruhacentrifuga segítségével. A másik tényező a textil anyag minősége, mert a bolyhos felület esetén (pl. flanel, vagy sokszor használt,kibolyhosodott anyag) a szálak összetapadnak és merevebb száradás után a ruhanemű.
15/19 anonim válasza:
#14 Ezen tud segíteni a szárítógép ami pont ezeket az apró szemcséket is kifújja a textil szálai közül.
Persze kifúj sok textilszálat is vele, így ugyan egyik oldalról sokkal puhábbak a ruhák, másik oldalról viszont hamarabb elkopnak, elfogy az anyaguk idővel.
16/19 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a kommenteket!
jan. 3. 17:33
17/19 anonim válasza:
Tegnap/ma idebent szárítottam, hamar meg is száradt, és most, -hogy figyeltem- tényleg olyan volt majdbem mintha megfagyott volna. Szerintem nagyon kiszáradt, és nem volt mozgatva közben, attól lett kemény.
18/19 anonim válasza:
Öblítőszer helyett érdemes ecetet használni. Az semlegesíti az esetleg a ruhában maradt mosószert, lágyítja is a vizet, természetes is, és a szaga sem marad meg, hanem elpárolog, mire megszárad a ruha, ráadásul magát a mosógépet is karbantartja.
19/19 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
jan. 11. 10:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!