Miért lehet büdös, dohos szaga egy frissen (1-2) napja mosott ruhadarabnak?
Amiktől javulást várnék:
- kémiai páramegkötő a szekrénben
-elektromos páramentesítő a szobában
-napi reggeli szellőztetés
- fürdésutáni füdőszoba szellőztetés az ablakon át, konyhai gőzelszívó szorgalmas használata, főzés fedő alatt takarék lángon, szobanövények ritkítása
-szárítás a napon szélben radiátoron, vagy szárítógépben, előtte erős centrifugálás
-ház szigetelése, hőcserélős szellőztető rendszer kiépítése
-ismert penészfertőzések megszüntetése
A fertőtlenítéstől én nem várnék túl sokat, mert penészspórák mindíg vannak mindenhol, ha alkalmas a környezet, előbb utóbb megtelepszenek.
Egy-egy beavatkozás is segíthet, de mindent felsoroltam, ami eszembe jutott.
Akkor szártsad őket gyorsabban, alaposabban, jobb tanácsom nincs :/
Ehhez centrizz jobban, száríts melegebb helyen, nagyobb légmozgás mellett és tovább vagy szárító gépben.
Sajnos ha lassan szárad, még a szárítón dohos lesz, de még nem feltétlen érzed rajta, mikor elpakolod, mert át van szellőzve. Aztán ahogy pang a szekrényben, feldúsulnak a kellemetlen aromák.
Ha a csontszáraz ténylegesen tiszta ruha bedohosodik, akkor a páratartalom lesz a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!