Festő férj ruháit hogfy mossátok? Mivel? Nekem egy nitrohígítós ruhadarab került a ruhák közé és így a mosógépbe, lehet baj, a többi ruhának, gépnek?
Figyelt kérdés
Kicsit parázok a vegyszerekkel, ráadásul pont 90 fokon mostam hipóval. Összefogtam a ruhákkal sajnos.2023. dec. 12. 13:56
1/6 anonim válasza:
Válj el! Az a legegyszerűbb!
Kevés veszer talán nem okoz problémát a gépnek, de éveken keresztül lehet hogy ártani fog a tömítéseknek, gumiknak, műanyagoknak.
2/6 anonim válasza:
Igen, lehet baj. Külön kellene mosni az ő ruháit. Legjobb lenne a külön mosógép, de azt nem biztos, hogy meg tudjátok oldani.
3/6 anonim válasza:
Ne moss hipóval. Rossz a bőrötöknek, májnak, tüdőnek és a ruhák anyaga hamar elöregszik. Ha évente egyszer egy foltot ki akarsz szedni a kedvenc fehér pólódból, az belefér, egyébként túlzás. A festék meg úgysem jön ki, hordjon olyan munkaruhát, amiért nem kár, ne nitróval akarja kimosni. Ha meg mégis vegyszeres lett, várd meg, amíg elpárolog, addig rakjátok ki szellőzni, lehetőleg kültérre.
4/6 A kérdező kommentje:
Véletlen került közésjük, külön mosom őket. Akkor végülis egy nitros ruhadab nem tett nagy kárt? A ruháknak nem szedte ki a színét, de nem tudom forró vízzel mennyire oldódik, elindítottam egy üres mosást sok habbal. De azért zavar. Szaga nem volt, de tudom, hogy ez a rongydarab volt fesésnél nála, valahogy kutyulódott a rendes ruhákkal.
2023. dec. 12. 18:09
5/6 anonim válasza:
Nálunk a melósgöncnek van egy békebeli forgótárcsás gép.
6/6 anonim válasza:
En a festekes ruhaimat kulon mosom. Annyi van beloluk hogy siman eleg 2 hetig es minden masodik hetvegen kimosom oket egyszerre.
Nem lesz baja a nitrohigitos rongytol se a ruhaknak sem a gepnek. A higito gyorsan elparolog, ami meg visszamarad az szinte semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!