Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan csináljak/tartsak...

Hogyan csináljak/tartsak rendet a szobámban és hogyan változtassak a hozzáállásomon?

Figyelt kérdés
Nem tudom hova lenne jó ez a kérdés. Ma anya behozott nekem egy csomó zoknit, én meg reflexből félrehajítottam egy nehéz szekrény mögé, eredetileg a tetejére ment volna. Kezdődött is a le@eszés, hogy milyen bunkó vagyok, mert ez a legbunkóbb dolog amit tehetek, meg hogy tartsak nagyobb rendet a szobámban, meg hogy ő már mindent megtett, segített berendezni a ruhásszekrényemet, és hogy a legszomorúbb az egészben a hozzáállásom. Megmondom őszintén elég igazságtalannak érzem a kitörését. Elég tanulós időszakban vagyok. Suli után max arra van időm, hogy kifújjam magam, aztán tanulás stb. Mindig igyekszem elrakni magam után a cuccokat, de valahogy magától termelődik, vagy nemtom. Korábban még könyvet is olvastam Marie Kondo (így kell írni?) - tól is, és szép rendet raktam, de aztán összedőlt nagyon hamar minden, meg aztán a szobámnak is béna kialakítása van, nincs semminek helye. Rossz, na. Naggyon szeretnék gyönyörű szobát, de úgy érzem ahhoz idő kéne. Már bánom, hogy a nyári szünetet nem erre szántam.

szept. 19. 18:32
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
16 évesen moss már magadra és tanulj meg rendet rakni.
szept. 19. 18:39
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Hát ha beb.sznád a kimosott ruhát egy szekrény mögé én is kiabálnék vele. Miért nem lehetett csak simán az ágyra lerakni?
szept. 19. 21:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Rendet úgy lehet tartani, ha mindennek helye van és mindent rögtön a helyére raksz el. A zokniknak például kell egy külön fiók vagy tároló doboz a ruhásszekrényben, oda kell rögtön rakni, nem random odadobni valahova. Ráadásul ez elég sértő, hogy anyád kimossa a dolgaidat, leszedi a szárítóról, beviszi neked, te meg így odavágod valahova.

A tanulás meg nem indok, aki reggeltől estig dolgozik, az is tud rendet tartani, te is tudsz találni fél órát erre egy nap.

szept. 20. 10:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tiszteled anyadat, en is kiakadtam volna.

Fogod es elteszed a szekrenybe baszod.

Ez miert olyan nehez? 2 perc! Amig megirtad ezt a kerdest, mar reg elpakolhattal volna. Ne sajnaltasd magad, mert elhiheted, hogy mindenkinek van dolga. Te iskolaba jarsz, a szuleid meg dolgoznak. Ok se szivesen foznek meg viszik a haztartast szabadidejukben, elhiheted!

Szedd ossze magad siras helyett, nem olyan nehez.

szept. 21. 09:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Miért nem lehetett csak simán az ágyra lerakni? - Mert én a szekrényem tetején tárolom a még el nem pakolt, frissen mosott ruhákat.
szept. 21. 15:09
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

"Suli után max arra van időm, hogy kifújjam magam"

A szellemi munka után a rendrakás kiváló pihenés. Ne az ágyon, a plafont bámulva ejtőzz, hanem rakj rendet fekvés helyett.

Ja, és minden nap...

szept. 23. 11:25
 7/8 anonim ***** válasza:
52%

Ugyanannyi energia ledobni az agyra vagy be a szekreny moge, tetejere (grat) mint berakni a szekrenybe 🤷‍♀️

Mi lenne ha eletedben eloszor megprobalnal nem ellenkezni anyaddal es csinalni a dolgod?

Gondolom ez nagyon nehez. :D

szept. 23. 11:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Tudod, ki mosna neked? Nálunk még a fiúk is kimossák a saját holmijukat és szépen beakasztják vagy összehajtva berakják a szekrényükbe. (2 fiú és 2 lány van a családban, kamaszkoruk óta csinálják) Takarítják a szobáikat is. Pedig ők is tanulnak sőt sportolnak is, tehát hét közben edzés, hét végeken meccsek szanaszét az országban.
szept. 24. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!