Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy hívják azt a citrommal...

Hogy hívják azt a citrommal kapcsolatos vegyi anyagot, amellyel vízforralót lehet tisztítani?

Figyelt kérdés

Szerintem nem citromsav, de valami hasonló.

Eddig mindig ecettel tisztítottam, de az büdös, vkitől meg láttam és mondta is az illető, hogy ez a citromvmi kémiai anyag is pont ugyanúgy működik, viszont nem büdös, de nem emlékszem a pontos nevére sajnos, így be sem tudom szerezni, viszont már itt az ősz és jön a tél és tea, tea, tea, és elég undi a vízforralóm, szóval sürgős lenne.

Szódabikarbóna nem működik, ugye? Mert az van itthon, fölöslegesen viszont nem pazarolnám és ma mennék vásárolni.

szept. 16. 06:44
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Mondjuk mert nem tudom a számát...?
szept. 18. 22:27
 22/30 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem tegnap egy háztartási boltban dolgozó nőt, hogy szerinte mi ez a szer és azt mondta, hogy talán citromecet, amit sima szupermarketben lehet venni az ecetek között, és ahogy almaecet van, úgy citromecet is van. Szupermarketben még nem voltam ezt meg is nézni, de azóta is ez furcsa, hogy lehet, hogy tényleg ezt keresem? Van ilyen, hogy citromecet...?
szept. 20. 04:29
 23/30 anonim ***** válasza:

Ez valamilyen ecet fajta ès citrom vagy citromlè keverèke. Borecet+citromlè, vagy sima ecet+citrom örlemèny stb.

Amolyan ízesített, illatosított ecet. Házilag keverhető. Vagy fordított arànyban, akkor ecetezett citrom.

Mennyire savas, mennyire tisztít, az a keverèktől függ, de alapból ez èlelmiszer inkább, azèrt van az ecetek közt. Házilag kèszíthető ezernyi variációval, vagy veszel.

Hazai árát elnèzegetve, inkább az ecetes tisztító, amit eddig is hasznàltam, az sem büdös mint az ecet, de az tisztítószer, ès mindent leszed nekem, ès olcsó.

szept. 20. 05:40
 24/30 anonim ***** válasza:
Ecetet kb bármiből lehet készíteni otthon is,
szept. 20. 08:45
 25/30 A kérdező kommentje:

Az első volt a jó válasz, én emlékeztem rosszul.

Végül csak találkoztam újra azzal a kolléganőmmel és kétszer is megkérdeztem tőle, hogy mit is mondott anno, és külföldiül citromsó a szószerinti fordítása a szerintem is magyarul citromsavnak, amelyet még meg is vettem már, és még úgy is van írva az összetevője, hogy E330, citromsav.

Akkor már csak az a kérdésem, hogy hogy tisztítom vele a vízforralómat, azaz mennyit belőle bele és mennyi vízzel, gondolom, teli vizforralónyi vízbe mennyi citromsavat a tisztításhoz?

okt. 6. 22:29
 26/30 A kérdező kommentje:
Majdnem teljesen teletöltöttem a vizforralót, másfél liter vízbe beletettem végül a teljes 200 g citromsavat, remélem, nem lesz túl sok neki... Lehet túl sok? Mi baja lehet? Szétmar vmit? És ha nem forralom, csak áztatom, de mondjuk egy teljes éjszakán át benne? Kipróbálom, meglátom...
okt. 6. 22:41
 27/30 A kérdező kommentje:

Oké, én vagyok a hülye, bevállalom, most, hogy visszaolvastam az eddigieket, hogy hogy győzködtem mindenkit, hogy nem citromsav, aztán csak azt vettem végül a boltban, nem citromecetet, most kipróbálom ezt a citromsavat.

Remélem, azért nem marja túl a vízforraló fontos dolgait!

okt. 6. 22:48
 28/30 A kérdező kommentje:

Jó reggelt! A vizforralóm tiszta, pedig föl sem forraltam a citromsavas vizet.

Tanultam valamit, éljen!

Köszönöm a válaszokat, segítséget!

okt. 7. 05:20
 29/30 anonim ***** válasza:
1 liter vízhez 3 púpozott evőkanál elegendő :)
okt. 7. 11:22
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

"Tanultam valamit, éljen!"

Mi meg szokás szerint le lettünk hülyézve és baszva a kérdező által... éljen... mindegy... megszoktuk... szivesen...

okt. 7. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!