Vízforraló vízkőoldózása indokolt vagy csak esztétikai ügy?
Nem értem, a legtöbb ismerősöm leszarja a vízforralót, hónapok óta gyűlik benne a fehér vízkő, már lapokban ott sodródik az alján, a kanna oldala hófehér.
Ez igazából tök mindegy lenne? Tehát a vízből lerakódó anyag, édesmindegy, hogy a kanna oldalára rakódik, vagy a már meglévő úszkáló vízkő darabokra?
Én értem, hogy ott a kis szűrű és ártó módon te közvetlen nem fogod megkarcolni a torkod a darabokkal, de engem az zavar, hogy mikor teát készítek, már-már fehéres víz ömlik csak ki egy ilyen brutál koszos vízforralóból.
Nyilván ebbe eddig senki nem halt bele, és ritkán öntenek ecetet az emberek bele, hogy tényleg tiszta legyen, venni speciális oldót meg mégúgyse, de az azért érdekelne, hogy mégis mennyire egészséges, pl. ha lenne itt egy vegyész, kémikus, élelmiszermérnök.
Akadályozza a hőleadást, persze.
Bajod nem lesz tőle. De illik karbantartani a cuccokat.
Rendben, ez így jó érv, hogy a vízforraló épsége a tét.
Csak mert rendre, folyton hülyének néznek kortól nemtől függetlenül, mikor elszörnyülködöm más háztartásában, hogy hogy néz már ki a vízforraló és én vagyok ufónak nézve, hogy : meert akkor mi az istennek van benne a szűrő....
Szóval akkor ez így maximuma lusta emberek kifogása, vagy aki nem tudja hogy kell ecetezni. Én (sajnos) szerencsére pontosan tudom, és azt is, hogy mennyire egy filléres tétel, meg időbe se kerül, dehát tudjátok, a lusta emberek mindig hangosabban érvelnek, önmagukért.
De köszi, hogy megnyugtattatok, normális érvekkel.
láttam már olyan vízforralót, hogy 2 liter ecet elment mire lejött a naggya.
Én azt mondom, hogy ha 2 hetente az aljára öntesz egy fél deci ecetet 20-30 percre, majd kiöblíted, átmosod akkor minden fajta nagyobb/hosszabb "hadjárat" nélkül tisztán és igényesen lehet tartani.
Amúgy a vízkő érdes felületén a jó kis párás környezetben szeretnek megtelepedni élőlények is, és nyilván egy következő használat kampec nekik, de esetükben nem is közvetlenül velük van a probléma, hanem az általuk termelt nem hőérzékeny méreganyagokkal, amiknek a szűrő csak dísz. Meg a szűrő az apró mészkőnek is csak dísz, snassz, ha mészportól zavaros a teám.
Amúgy én nem értem az ecetes tisztítást, nekem az ecet egyszerűen büdös. Úgyhogy citromsavat használok, 1 kg citromsav 7-800 Ft, könnyen tárolható (úgy néz ki, mint a kristálycukor), 1-2 evőkanállal beleteszek a megtöltött forralóba, felforralom és abrakadabra, ragyog az egész, szag sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!