Mitől lesznek apró, elmosódott szélű foltok a rozsdamentes vízforraló edény alján? Eltávolítani mivel legjobb?
Vízmelegítés után egyből jelentkeznek. Nálunk ecettel ment ki eddig.
Gondoltam már penészre, vízkőre és korróziós foltokra is.
Penész annyiból esélyes, hogy élelmiszeren is először pont ilyen apró foltokban keletkezik, de ellene szól, hogy túl hamar előáll, és sima suvickolás ki nem vinné.
Vízkőre csak azért nem tippelnék, mert szanitereken nem ilyen alakban áll elő. De igaz, ott nem is forralás (vagy forróvíz lehűlése) során válik ki.
Horganyzott acéltárgyak kezdődő lyukkorróziója nagyon hasonló, de itt anyagában rozsdamentes acélról van szó, és ecetes tisztítás után bemaródásoktól mentesnek is látszik az edény feneke.
Szerintetek?
A rozsdamentes anyag jellemzően szineződik a hőtöl. Savval lemarathatod, de úgyis olyan lesz azonnal.
Nem vízkő!
#1, köszönöm válaszod, tehát jó eséllyel vízkő lesz az.
Megnyugtató, mert nem szerettünk volna rendszeresen fogyasztani a penészgombák mérgeiből, de ha esetleg mindig újraképződő nehézfémvegyület (króm? nikkel?), abból se.
#2, #3: szerintem Ti a revére gondoltok, az teljesen más.
Van egy rozsdamentes edényünk, párszor kiforrt belőle a víz, amikor tűzhelyen melegítettük. Na az ilyen, összefüggően sötét szürkés-kékes az alja kívül-belül, az nem is jönne le máshogy, max mechanikai polírozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!