Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy és mikor oldjátok meg a...

Hogy és mikor oldjátok meg a házimunkát?

Figyelt kérdés

Őszinte leszek, a családomban senki sem dolgozik hagyományos munkaidőt igénylő szakmában, ezért nem láttam hogy oldják meg az emberek. Most 27 évesen kezdtem először ilyen munkahelyre, eddig nagyrészt Home office-ban voltam.

Viszonylag későn, 8 körül elmegyek otthonról, és viszonylag későn, este 8-9 körül érek haza.

Reggel van időm, olyan kor berakok mondjuk egy mosást, közben elkészülök, gyorsan kiteregetek, este pakolok, vasalok, de a főzés, bevásárlás, takarítás ilyenek nagyon neccesek.

Mikor csináltok mit?

Van valami tippetek?

jún. 30. 14:38
 1/5 anonim ***** válasza:
67%
Én megtanultam együtt élni a kupival :-)
jún. 30. 14:56
 2/5 anonim ***** válasza:
61%
Nem dolgozom, én csinálok mindent, cserébe a párom dolgozik, de egy kanalat nem tesz be a mosogatógépbe.
jún. 30. 15:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha egy órát utazol, akkor sem normális ennyit dolgozni. Bevásárolni tipikusan hazafelé szoktam, vagy volt egy idő, amikor házhoz rendeltem. Nagyobb mosás, takarítás, rendrakás hétvégén, ahogy sikerül. Vasalni csak az ünneplő ingeket szoktam. 5 gyerekünk van, mindketten dolgozunk, én 7-4-ig, a párom 9-6-ig, néha mindkettőnknek van home office, bár ő sokat utazik is. De mindenki megcsinál azért a saját életkorának megfelelően mindent. Pl. a gyerekek tudnak már teregetni, ha nem is tökéletes, de ha reggel nem értem rá és pl. most otthon vannak, felhívom őket melóból. Néha mosogatásba, porszívózásban is segítenek némi jutalomért. Pékségbe, zöldségeshez, kisboltba is boldogan elszaladnak, mert akkor maguknak is választhatnak :) A férjem is szokott mosogatni, ez kb. felesben megy nálunk, és nagyon jól főz, és nagyon szeret kertészkedni, illetve a nagybevásárlást ő cipeli. Mindenki berakja a szennyesét a kosárba meg felviszi a szobájába, ami megszáradt. És a saját szobáját is mindenki maga tartja rendben, bár ebben a kisebbeknek van még segítség.
júl. 1. 20:42
 4/5 anonim ***** válasza:
58%

Ajánlom a robotporszívót, a legszuperebb találmány a mosó és mosogatógép után :)

Naponta körbemegy, amíg dolgozunk, így sosincs porcica a lakásban :)

Nagyobb takarítás hétvégén, mosás esténként, amíg készül a vacsora. Rászoktam a reggeli vasalásra, minden ruhát akkor vasalom frissen, mielőtt felvesszük, én így jobban szeretem, 4 főre 8-10 perc, nem kell órákig vasalni, és nem lesznek hajtásnyomok sem a pólókon pl.

júl. 2. 10:08
 5/5 anonim ***** válasza:

4 helyiség van a házban, heti 5x 45 perc a takarítás nálunk meló után, a hiradót hallgatva😂. Ennyi idő alatt 1 helyiséget simán komplettre ki tudok takarítani. Péntekenként felsöprök és felmosok mindenhol.

A férjem intézi a bevásárlást, postát, és ő intézi a mosást, teregetést hétvégén. Én 8 órában dolgozom, ülőmunka, így jól esik utána mozogni. Ő 10-12 órázik a munkahelyén, ezért a legtöbb dolgot átvallalom, inkább, mint hogy vásárolni kelljen járnom. Azt nagyon utálom.

De ha esetleg jobban elfáradok, vagy bármi, akkor csak szólok és simán megcsinál ő is bàrmit.

júl. 18. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!