Egyedülálló anyák/nők, hogyan oldjátok meg a ház körüli teendőket?
A többsége ezeknek olyasmi, amit évente legfeljebb egyszer kell csinálni, szóval annyira nem problémás, még akkor sem, ha szakembert hívsz hozzá.
De a legtöbb tevékenységröl a youtube-on találsz videót, ahol végig mutatják, mit és hogy kell csinálni.
Egyik sem olyan, amire nem képes egy nö, csak a férfiak szeretik ezt állítani.
(A gázat meg a villanyt ne barkácsold, mert veszélyes, akkor is az, ha egy férfi csinálja!)
Köszönöm a válaszokat.
A YouTube jó ötlet. Csak a felsoroltak felét szerintem onnan sem tudom megcsinálni. De majd megpróbálom, hátha vannak nagyon részletes videók. A dugulást próbáltam meg múlthéten megjavítani úgy, hogy apum a vonal másik végéről segített. Szét kellett volna csak szednem a mosogató alatt azt a bödönt, de nem tudtam. Nem tudtam letekerni a bordázott menetes műanyagokat, mert annyira rá volt húzva. Vagy csak összerohadt az idők során. Apumnak kb. 1 perc volt szétszedni, én meg vagy 10 percet kínlódtam vele.
A másik baj, hogy annyi féle szerszám kell mindenhez, hogy nem tudom milyet vegyek. Pl. tök mások kellenek a WC tartály szétszedéséhez, mint egy zár kicseréléshez. Múltkor körülnéztem az OBI-ban, hátha van ilyen minden-az-1-ben szerszámos készlet, de nem volt. Amiben sok minden volt, az meg egy márkás készlet volt, több mint 50 ezer Forintért árulták. Kérdeztem az egyik ott dolgozó férfit, hogy azzal meg lehet-e mindent csinálni, és azt mondta, hogy közel sem, a mindenhez szükséges szerszámok kb. 10%-át tartalmazza. Szóval végül nem vettem semmi ilyet.
Sajnos nálam sokkal gyakoribbak ezek, mint ahogy ti leírtátok. Minden héten van valami amit meg kellene csinálni, és nem tudom. Tegnap itt voltak a szüleim látogatóban, mivel elég messze lakunk. Apum reggel 9 fele mikor megjöttek kapásból nekiállt megcsinálni amit kellett (kinti kapu nem csukódott, WC tartályból folyamatosan folyt a víz, el volt dugulva a lefolyó, a tűzhelyen 2 főzőhely nem égett, kocsimban olajat meg valami szűrőket kellett cserélni) és délután 3 fele végzett ezekkel. Úgy, hogy 1 hónapja voltak itt, és akkor is megcsinált mindent ami volt. Ha minden egyes dologhoz ami elromlik szerelőt hívnék, akkor szerintem már megérné beköltöznie a szerelőnek hozzám, mert minden hétre jutna több dolog is.
#4: Előtte senki, mert a szüleimmel éltem. Ott-hon meg értelemszerűen apum.
Amihez nem kell nagy fizikai erő vagy szaktudás, azt megcsinálom magam (sövény és fűnyírás, fahordás, villanykapcsoló csere, apróbb javítások), de amiket felsoroltál, azok nagy részéhez szakembert hívok (autószerelés, víz, gáz és villanyszerelés, asztalosmunka)
Tudom, hogy furcsa dolog magadra utaltnak lenni, de egy idő után megszokod, megtanulsz egy csomó dolgot és fel tudod majd mérni a saját korlátaidat. Egy idő után pedig meglesznek a "saját" embereid, akik rendszeresen járnak hozzád és már nem lesz olyan nagy kihívás és tortúra, ha valamit meg kell javíttatni a ház körül.
Annyi férfi ismerősöm/kollégám van, hogy nem aggódom ilyen miatt. :D De volt már, hogy barátnőmmel festettük ki és bútoroztuk be a lakást.
Eleinte rémisztőnek tűnik, hogy egyedül vagy, aztán megtalálod a lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!