Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Egyedül élni könnyebb vagy...

Egyedül élni könnyebb vagy valakivel együtt - háztartás szempontból?

Figyelt kérdés

Ha tarsasagban elsz, akkor megoszlik - jo esetben - a haztartas. Van kaja mondjuk 2 - 3 napra, mosva van ruha, kisebb bevasarlas ami kell meg van, es ez mind a masik dolga. Hazamesz munkabol, van kaja, van masnapra ruha mosva, ne adj isten vasalva, mehetsz jatszani a gepen meg Xbox-on meg PS-en, majd te kerulsz sorra.

Ha egy ember egymaga el, mindig ezeket neki kell csinalnia es alig jut ido magara, egyik nap ez, masik nap az, harmadik nap amaz, es kozben dolgozik is.

Melyiknek konnyebb?

jan. 16. 12:49
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
71%

Ja bevásárlás, azt meg vasárnap szoktam 1hétre előre.

Kivéve zöldség/gyümölcs azt minden nap frisset hazafele ami épp kell.

jan. 16. 14:33
 22/37 anonim ***** válasza:
86%

Azt gondolom, hogy hogy egyedül jobb vagy párban, az mindig az adott helyzettől, életviteltől függ. 16-os pl írta, hogy ő úgy érzi jobb, de vajon akkor is így gondolná, ha marad a kertes házban, és egy jóval nagyobb területet kellene rendben tartania? Ráadásul neki volt ebben segítségére egy rendszerető partnere.

Én saját házamban lakom, de úgy érzem, hogy akkor jobb volt, mikor volt párom, még ha ő nem is volt annyira rendszerető, meg a konyhában sem jeleskedett annyira, de a kis segítség is segítség, annyival több rendetlenség meg nem volt. Nekem 3 műszak mellett gyakran összecsapnak a hullámok a háztartásban, meg azért a házon is lenne mit csinálni mindig, és kikapcsolódni se lenne rossz. Nagy segítség volt, hogy csinálhattam a házfelújítással járó dolgokat, ő meg intézte a háztartást.

jan. 16. 15:04
 23/37 A kérdező kommentje:

Erdekes, az elso oldalon meg a masodik oldalig a debilig kb. azt irtak, hogy nyilvan ketten konnyebb, aztan jon egy "egyedul konnyebb" hullam, mind 100%.

Egyebkent latva is itt, annyi kerdes van mit tegyenek emberek, mert egyedul erzik magukat, es sokan vannak, az is gond.

Az is jo erv, amit 22 vetett fel, de le is lett szavazva, erdekes.

Amugy akik azt irtak, hogy egyedul elnek, nem is irtak, hogy konnyebb-e, csak daraltak a mondanivalot. De azoknak a fele, takaritas, mosogatas, meg gyerek pl?, bevasarlast soroltak. En meg pont ezt mondom, hogy megoszlana a haztartas, meg a teendok, es nem kellene adott nap takaritani vagy gyerekre vigyazni, bevasarolni.

Olyan mintha egy ember irta volna a 2. oldalon azt a 3 - 5 kommenteket, vagy latva tobb ember jott be hogy csak azert is ellent mondjon es egymast nyomtak fel 100%-osra, egymast dicsergetik, a tobbire meg az en kommentjeimre, hogy miert feltetelezik, hogy ferfi vagyok, mert no nem PS-ezhet vagy Xbox-ozhat vagy ferfi nem? Valaki "Egyedul sokkal jobb elni" aztan kesz es 100% megint. Ami megint ellentmond az emberek kategoriaban akik irjak, hogy mennyire maganyosak.

De ha nem am legyen ugy, csak ez a szoras amit a 2. oldal okoz nagyon fura, hogy nem is mondtak melyik konnyebb.

jan. 16. 16:12
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
Akkor könnyebb 2-nek, ha egyformán odateszik magukat és kiveszik a részüket a házimunkából, de ha csak egyikükre hárul, miközben amúgy mindketten ugyanúgy dolgoznak, csak a másik meg lógatja a lábát és várja, hogy kiszolgálják, annál még egyedül is jobb. A magány meg tök más téma. Párkapcsolatban, házasságban is érezheti valaki magányosnak, és egyedülállóként is van, aki nem magányos. Nem vagyunk egyformák.
jan. 16. 16:25
 25/37 A kérdező kommentje:

24

Ezzel teljesen egyetertek. De ahogy irtak ma, hogy a mai "standard" az aranykozep, tehat akkor megis konnyebb nagyreszt valakivel egyutt elni, mint egyedul. Meg az elso oldal is ezzel volt tele.

jan. 16. 16:31
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Akkor könnyebb valakivel együtt, ha ő is partner, és kiveszi a részét, ahogy a szüleim ebben jó példa. De nem mindenki partner, sokan kiszolgáltatják magukat, akkor meg már teher, hogy van ott más is. Tökmindegy, hogy az a másik a tesód, a lakótársad egy koli szobában, albérletben, vagy a párod. Sok férfiben él még az a tévképzet, hogy a házimunka a nő dolga, az ilyen csak púp a hátadon.
jan. 16. 16:37
 27/37 A kérdező kommentje:

26

Igen, teljesen egyetertek, csak egy dolog sajnos:

"Sok férfiben él még az a tévképzet, hogy a házimunka a nő dolga"

helyett

"Sok férfiben él még az a tévképzet, hogy a házimunkát a nő szokta"

jan. 16. 16:44
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ezt konkrétan így kijelentik, hogy az a nő dolga, akik így gondolkodnak. Ha meg közlöd velük, hogy te nem fogod kiszolgálni, akkor te nem vagy igazi nő, mire föl vannak elvárásaid, mit adsz te a kapcsolatba, mit képzelsz te, hát miért végezzen ő házimunkát, mikor egész nap dolgozik... stb. :-D

Belefutottam nem egy ilyenbe társkeresőkön. Elengedtem a társkeresést, inkább egyedül élek, akkor senki nem pofázik bele abba, hogy mit kellene csinálnom. Ha meg létezik valahol valaki, aki társam, és akivel dolgom van, úgyis találkozunk. Én nem teperek, hogy minden áron kell valaki, nem érdekelnek az ilyen társadalmi elvárások, meg az öreg rokonok nyaggatása, hogy szerintük mi a normális. Tisztelem magam annyira, hogy úgy élek, ahogy én jól érzem magam. Keleti Ágnes is megmondta, hogy a hosszú, boldog élet titka az, hogy azt csinálod, amit szeretsz, 103 évet leélt már ezzel a gondolkodással, ha neki bejött, nekem is jó így. :-)

jan. 16. 16:51
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Mit kell ezen egyáltalán vitatkozni? Kinek így jobb, kinek úgy, kész. Én szeretek egyedül lakni, rendszerető vagyok, így minden úgy van, ahogy nekem tetszik. Az exem rendMÁNIÁS volt, idegtépő volt vele élni. Egy kupissal meg össze se jönnék, mert muszáj lennék utána is takarítani, ha meg akarom őrizni a lelki békém, de azért ne legyen párom, hogy pluszmunkát csináljon nekem. Én amúgy nem vagyok magányos típus, aki az, annak biztos nehéz egyedül lakni.
jan. 16. 17:04
 30/37 A kérdező kommentje:

Mit kell vitatkozni:

Kiosztod az exed, mert rendmanias volt. Aztan jojjenek a kupisok meg a lelked, nem akarsz part hogy pluszmunka legyen miatta nem vagy maganyos tipus de volt exed es aki maganyos annak nehez egyedul lakni.

Inkoherenseg a tetejen. Akkor neked eleg nehez lehet. De mit kell ezen vitatkozni..

jan. 16. 17:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!