Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Egyedül élni könnyebb vagy...

Egyedül élni könnyebb vagy valakivel együtt - háztartás szempontból?

Figyelt kérdés

Ha tarsasagban elsz, akkor megoszlik - jo esetben - a haztartas. Van kaja mondjuk 2 - 3 napra, mosva van ruha, kisebb bevasarlas ami kell meg van, es ez mind a masik dolga. Hazamesz munkabol, van kaja, van masnapra ruha mosva, ne adj isten vasalva, mehetsz jatszani a gepen meg Xbox-on meg PS-en, majd te kerulsz sorra.

Ha egy ember egymaga el, mindig ezeket neki kell csinalnia es alig jut ido magara, egyik nap ez, masik nap az, harmadik nap amaz, es kozben dolgozik is.

Melyiknek konnyebb?

jan. 16. 12:49
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
47%

#7: Persze, hogy több időd van, a munka normál esetben valahol 50% körül esik egy főre, durván általánosítva, ellenben a munka mennyisége nem duplázódik 2 főre.

Az egyedüllét vs. házasság előnye, hátránya nem itt van. (Hacsak nincs olyan házimunka, amit annyira utálsz, hogy inkább megnősülsz, csak ne kelljen csinálni)

jan. 16. 13:16
 12/37 anonim ***** válasza:
76%
"Hazamesz munkabol, van kaja, van masnapra ruha mosva, ne adj isten vasalva, mehetsz jatszani a gepen meg Xbox-on meg PS-en" - te most pótanyukát keresel vagy társat?
jan. 16. 13:20
 13/37 A kérdező kommentje:

7

Ne haragudj, de ugy irod mintha en alapbol ferfi lennek es leszolom a noket mert csak erre jok, hogy takaritsanak. Valahol irtam, hogy ferfi vagy no vagyok???

Idezek toled: "Most nem azért, de leírtad, hogy van egy háztartásbeli nő aki elvégzi rád a házimunkát vagy nincs."

jan. 16. 13:20
 14/37 anonim válasza:
61%
szerintem hagyjuk srácok, debil szegény
jan. 16. 13:21
 15/37 A kérdező kommentje:

12

Ne flegmazz, ne csavard a szavakat ki, meg ne uszits. Sehol nem irtam ilyet, nem utaltam ilyenre. Most fejezd be. Ha meg nem akkor ne irj ide, olyan nehez?

Es megint azt hiszi valaki, hogy en egy ferfi vagyok anelkul, hogy leirtam volna...

jan. 16. 13:23
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Nos az életem meglehetős mértékben következetlen.

Empírikus válaszom, tehát saját tapasztalati úton szerzett.

Férfi vagyok, középkorú, egyedül élek.

Tizenévig éltem másodmagammal, élettársi kapcsolatban, kertes házban.

Immár kb ugyanannyi ideje élek egyedül, utóbbi években lakásban.

Amikor a párommal voltunk, ő nagyon házias volt, minden nap főtt étel, mosás, takarítás felsőfokon. De nem tudom azóta sem, hogy mi okból, de majdnem mindennap ment a mosógép, néha kétszer is. Rengeteg mosószer, tisztítószer, öblítő és élelmiszer fogyott.

Amióta egyedül vagyok, magam látom el magamat, de sokkal kevesebből kijövök. Persze, lehet mondani, hogy igénytelen vagyok, de maximum 2x mosok egy héten, mosó-szárító géppel, olyan minden cuccom, hogy mindent mindennel tudok mosni, sosem vagyok büdös vagy koszos.

A takarítás is olyan, hogy nem vagyok kényszeres, nem takarítok naponta, csak ha már látom, hogy picit kezd koszolódni. A kaja is olyan, hogy mikor hogy van kedvem, néha gyorsétterem is bejátszik, van, hogy főzök, van, hogy csak "bekapok" valamit.

Én jobban élem a "magam ura" életet, bár senki nem csinálja meg helyettem, de úgy kezelem, ahogy nekem tetszik, ahogy én látom jónak és nem kell tartanom senki megjegyzéseitől.

jan. 16. 13:29
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül könnyebb. Mi is megosztottuk, mikor együtt éltem valakivel, de több kupi keletkezett eleve, többet kellett főzni, mosni, pakolni, semmivel nem ment el kevesebb idő rá csak azért, mert ketten foglalkoztunk vele. Sokkal kevesebb időt töltök ezekkel a dolgokkal, mióta egyszemélyes lett a háztartás és mentálisan is könnyebb, hogy nem kell azzal foglalkozni, hogy ha ma kihagyom a takarítást kompletten, az zavarja-e a másikat, ha ma nincs kedvem főzni és a másiknak sem és tegyük fel, most az én dolgom lenne mert már két napja ő főz, de nekem jó lenne a májkrémes kenyér is vacsorára, akkor az baj lesz-e, szóval ilyesmik.
jan. 16. 13:30
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül sokkal jobb élni.
jan. 16. 13:51
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

#13: Így van, lehetnek nem klasszikus szerepek is. Pl. a férfi a háztartásbeli és a nő végzi a klasszikus pénzkereső munkát, de akár lehettek leszbik is... És igen, úgy írtad le, hogy vagy egy valaki végzi a házimunkát a kettő közül, vagy egyedül van az ember és midnent maga.

Egyébnként érdekes, hogy egyszer tudsz kommentelni ugyanarra a válaszra normálisan, majd egy oldallal később behisztizel ugyanarra a válaszra :D

jan. 16. 14:07
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül élek.

A mosás az konkrétan szombat 8-9közt megvan.

Kaját minden nap főzök másnapra ahogy melóból hazaérek, 20-30perces egytálételnél bonyolultabbat nem nagyon csinálok.

Mosogatni mindig elmosogatom amit összekoszoltam, azonnal.

Söprés, felmosás, porszívózás szintén szombatonként 8-9között amíg megy a mosógép…

Szóval kb annyit xboxoznék, ha akarnék, amennyit nem szégyellek.

jan. 16. 14:22
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!