Mennyire vagytok megelégedve a takarítónőtökkel?
Milyen gyakran jár?
Mennyi ideig takarít?
Mekkora házban?
Miket csinál meg?
Fix időpontokban jár?
Mennyit fizettek neki?
Mindig otthon vagytok, amikor takarít?
#11: miből gondolod, hogy nincs végzettségem? :)
Lehet, hogy a takarításhoz nem kell diploma, de legalább annyi tudás kell, hozzá, mint bármi más kétkezű szakmához, pl. körmös, fodrász.
Mert az egy dolog, hogy takarítani, és mosni mindenki tud, de van ahol nem elég az, ahogy otthon megcsinálnád. Pl. itt nem mondhatom azt, hogy majd holnap felmosok, mert ma nincs kedvem, vagy nem baj ha poros a szekrény teteje, majd húsvétra letörlöm, mondván úgysem látszik. Azért a pénzért meg is kell dolgozni, mindamellett láthatatlannak is kell lenni, és a legfontosabb diszkrétnek is. Nem pletykálhatod ki a barátokkal, hogy a feleségnek milyen ékszerei vannak, vagy hány autó áll a garázsban, vagy hogy milyen trehányak, hogy még a mosogatógépbe sem tudnak bepakolni.
Ellenkező esetben jut a pláza wc takarítás, mert más ilyen jellegű családok nem fognak beengedni az otthonukba. Úgy értem ebben a körben hamar körbeér, hogy kinek milyen a munkája és hogy mennyire diszkrét.
De abban igazad van, hogy nagyon jó állás, melegben (nyáron klimatizált) vagyok, szép környezetben, és nem mellesleg megbecsülnek.
#12 Nem azt írtam, hogy nincs, hanem, hogy nem kell hozzá…
Mindig meglepődök ezeken, mert a nettó órabérünk amúgy kb. azonos (nekem picit magasabb - havi 700 ezer), annyi a különbség, hogy én ezért kitüntetéses diplomával végeztem egy olyan egyetemen, ahol 50% nem végzett és először 6 évet tanultam csúszás nélkül, aztán saját pénzen beiratkoztam egy másoddiplomára, amire 1.2 milliót költöttem két év alatt.
Nem tagadom, hogy biztos sokat dolgozol, csak ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy nem csináltam-e valamit rosszul. Ahelyett, hogy 28 éves koromig a hétvégéimet/estéimet a párommal arra áldoztuk, hogy tanultunk, helyette igaziból ki kellett volna mennünk takarítani Ausztriába vagy hasonló, most beljebb lennénk.
Szóval bocsi nem neked szólt kifejezetten, inkább a saját döntéseimben nem vagyok biztos.
#13: semmi gond, értettem, hogy mire gondolsz.
És meg is értelek.
"Kérdező: ez a féle szolgáltatás, vagyis a takarító ma Magyarországon luxus, amit meg kell fizetni."
Meg a lóf#szt. Takarításról beszélünk, nem személyi edzőről vagy saját szakácsról. A legtöbb ember valóban nem él vele, mert kis lakásba fölösleges, de egy nagyobb házban elég jó szolgáltatás, de attól még semmi luxus nincs benne. Takarítás. Bárki meg tudja csinálni. Ennek megfelelően olcsó is.
"#11: miből gondolod, hogy nincs végzettségem? :)"
Na vajon miből. Abból, hogy pénzért takarítasz. LoL.
"Lehet, hogy a takarításhoz nem kell diploma, de legalább annyi tudás kell, hozzá, mint bármi más kétkezű szakmához, pl. körmös, fodrász."
Ez szimplán hazugság. A fodrász, körmös egy szakma, szaktudást igényel. A takarítás takarítás. Mindenki tud. Nyilván aki nem életében először csinálja az gyorsabban fog haladni és az eredmény is szebb lesz, de egy wc kipucolásában semmiféle szaktudás nincs.
"Pl. itt nem mondhatom azt, hogy majd holnap felmosok, mert ma nincs kedvem, vagy nem baj ha poros a szekrény teteje, majd húsvétra letörlöm, mondván úgysem látszik. Azért a pénzért meg is kell dolgozni"
LoL. Erre nem is tudom mit írjak annyira kreténség. :D Tényleg, ezek hatalmas elvárások, hogy a munkaidődben a munkádat csináld meg, valóban nagy kihívás a takarítás, LoL. :D
Én nem állítom, hogy a takarítás ne lenne tisztességes munka, sőt még azt se mondanám, hogy (fizikailag) könnyű lenne. De azért piedesztálra emelni, hogy mekkora drága luxus lenne az hatalmas nagybetűs VICC.
#15: nagyon köszönöm, hogy ennyire részletesen reagáltál a kommentjeimre.
Dolgoztál már ebben a szektorban, vagy volt takarítód, vagy csak jöttél kötekedni?
Milyen keserűséghez? Ez egy fórum. Emberek kérdéseket tesznek fel, mások válaszolnak, egymással kommunikálnak. Ez történt most is. Kijavítottam a téves állításaidat.
Mit nem értesz ezen? Miért érzed azt, hogy a lelkedbe tapostam? Minden rendben van az életedben, hogy ennyire kisebbségi kompexusod van?
Kijavítottad a téves állításaimat?
Már ne is haragudj, de ki vagy te?
Az, hogy te gondolsz valamiről valamit, azt nem azt jelenti, hogy másnak is így kell?
Legutolsó sorban, pedig a stílus mindig maga az ember!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!