Ki hogyan oldja meg a zakó vagy öltöny tisztítását?
Nem kell minden nap tisztítóba vinni.
A párom öltönyt hord. Mostanában már scak heti 2-3 alkalommal, korábban 4 nap volt öltönyös nap, a péntek volt a cégnél a "laza nap" amikor elég volt ing, nyakkendő és valami elegánsabb nadrág, az akár egy fekete farmer is lehetett. A nadrágokat vasaltam minden használat után - textilen keresztül gőzzel vagy a textilt kicsit belocsolva. Pár perc alatt meg van, csak tudni kell hogyan helyezze az ember a vasalódeszkára, hol kell több gőz, hol kevesebb. Aztán 4-5 alakalom után együtt ment pár nadrág a tisztítóba. Persze ehhez sok nadrág kell, hogy legyen idő azt a 3-4 napot kivárni amíg a tisztítóból vissza lehet hozni.
A zakókat sem kell minden nap tisztítóba vinni, azt is át lehet vasalni ugyanígy ha szükséges. Annyi a könnyebbség, hogy a zakót nem kell teljesen átvasalni, inkább a háta a fontos, néha még a karhajlat ha gyűrött.
A szokásos megoldás ez volt, használat előtt átvasalás gőzzel, aztán időnként a párom összerakott egy adagot ami szerinte kellett menjen a tisztítóba. Én amikor mentem vásárolni akkor vittem magammal, a következő alkalommal meg hazahoztam. Ez tényleg kiadás, de az ilyen munkákkal általában azért ehhez mérhetően magasabb fizetés is jár. Megtehettük volna, hogy az ingeket is visszük tisztítóba, de azt meg tudom csinálni én is, amióta meg szárító gépünk is van, még a vasalás is könnyebb, mert nem totál gyűröttből kell kivasalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!