Sóval,plussz melegvízzel,lefolyó és wc dugulás elhárítás lehetséges?
#4 Sósavval nem mész semmire, a lefolyóban hajszálak, zsíros szennyeződések képeznek többnyire dugulást, ahhoz meg lúg kell. A lefolyótisztítók ezért lúgosak, nátrium-hidroxidot tartalmaznak.
Kérdező
A dugulásra rengeteg házi szer, javaslat van, de nem működnek csak amikor még épp csak kezd eldugulni, de akkor sem oldják meg a problémát csak elodázzák a szakember kihívását. Kerültem már dugulás miatt nem egyszer bajba, általában este vagy hét végén szokott az ilyen történni amikor nem tudsz rendesen duguláselhárítót hívni, így már én is kipróbáltam mindent. A só semmire nem jó, ezt nem is próbáltam. A só simán csak feloldódik a melegvízben és akkor szimpla sós vízzel próbálod a dugulást ... nem tudom mit csinálni vele, kioldani talán?
Próbáltuk már a szódabikarbónát, a pumpát, a drótos csőgörényes tisztítást, a sima lefolyótisztítót, az extra erőset, a por alakút meg azt is amiben fém darabok is vannak. A forró vizet is meg a mosogatószer tablettát is. Sajnos ha dugulás van akkor nem tudsz mást tenni mint kihívni a szakembert. Egy kis időt lehet ezekkel a módszerekkel nyerni, hogy legalább ha lassan is de lefolyjon a víz idővel, a dugulást azonban nem tudja kiszedni és bármikor megint eltömődhet teljesen.
Nem segít.
A lúgos cuccok kis lefolyókban segítenek, pl a mosogatónál, a bűzzáróban való feloldásában. Abból is az a jó amit beszórsz és ráöntöd a forró vizet. Az brutál jó.
Egyébként a csőben lerakódott ocsmányságra a magasnyomásúhoz köthető tisztító adapter a nyerő. Lidl-ben vettem és nagyon szépen ki tudom pucolni a hajszálas szappanos lerakódásokat.
Amikor egy 110es cső eldugul, ott már más gond van.
Egy benőtt gyökér esetében az eldarálás csak tüneti kezelés, ott ki kellene ásni és cserélni a csövet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!