Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Sóval,plussz melegvízzel,lefol...

Sóval,plussz melegvízzel,lefolyó és wc dugulás elhárítás lehetséges?

Figyelt kérdés

tegnap 21:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
tegnap 21:59
 2/10 anonim válasza:
100%
Szerintem sem.
tegnap 22:17
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyban függ hogy milyen jellegű a dugulás. Nálunk nem olyan régen belenőtt a fának a gyökere és azon akadt fenn minden is.. Azt csak csőgörénnyel lehetett megszűntetni és nem is akàrmilyennel,ilyen kés volt a végén. Kameràval néztél és mint egy inda olyan volt. Szóval kis só + melegvíz sem segìtett volna főleg úgy hogy már teljesen eltorlaszolta. Nem olcsó móka de hìvjál szakembert szerintem
tegnap 22:25
 4/10 anonim ***** válasza:
17%
so sav . ill NAtrium hidroxid kel Nem egyszerre termesztetesen
tegnap 23:27
 5/10 anonim ***** válasza:

#4 Sósavval nem mész semmire, a lefolyóban hajszálak, zsíros szennyeződések képeznek többnyire dugulást, ahhoz meg lúg kell. A lefolyótisztítók ezért lúgosak, nátrium-hidroxidot tartalmaznak.

Kérdező

A dugulásra rengeteg házi szer, javaslat van, de nem működnek csak amikor még épp csak kezd eldugulni, de akkor sem oldják meg a problémát csak elodázzák a szakember kihívását. Kerültem már dugulás miatt nem egyszer bajba, általában este vagy hét végén szokott az ilyen történni amikor nem tudsz rendesen duguláselhárítót hívni, így már én is kipróbáltam mindent. A só semmire nem jó, ezt nem is próbáltam. A só simán csak feloldódik a melegvízben és akkor szimpla sós vízzel próbálod a dugulást ... nem tudom mit csinálni vele, kioldani talán?

Próbáltuk már a szódabikarbónát, a pumpát, a drótos csőgörényes tisztítást, a sima lefolyótisztítót, az extra erőset, a por alakút meg azt is amiben fém darabok is vannak. A forró vizet is meg a mosogatószer tablettát is. Sajnos ha dugulás van akkor nem tudsz mást tenni mint kihívni a szakembert. Egy kis időt lehet ezekkel a módszerekkel nyerni, hogy legalább ha lassan is de lefolyjon a víz idővel, a dugulást azonban nem tudja kiszedni és bármikor megint eltömődhet teljesen.

ma 00:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Nemhiszem, hogy egy kis sos melegviz segitene a dugulason max ha megiszod es a beldugulasodon
ma 04:07
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 Arra sem jó, a sós vízzel hánytatni lehet az embert, az a szoruláson nem segít. :)
ma 06:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Dehogy lehetséges. Használj lefolyótisztítót és ne csak akkor, ha már dugulás van, hanem úgy kéthetenként!
ma 07:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Sajnos ezekkel nem fog menni.
ma 08:16
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem segít.

A lúgos cuccok kis lefolyókban segítenek, pl a mosogatónál, a bűzzáróban való feloldásában. Abból is az a jó amit beszórsz és ráöntöd a forró vizet. Az brutál jó.

Egyébként a csőben lerakódott ocsmányságra a magasnyomásúhoz köthető tisztító adapter a nyerő. Lidl-ben vettem és nagyon szépen ki tudom pucolni a hajszálas szappanos lerakódásokat.

Amikor egy 110es cső eldugul, ott már más gond van.

Egy benőtt gyökér esetében az eldarálás csak tüneti kezelés, ott ki kellene ásni és cserélni a csövet.

ma 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!