Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy lehetne egy főre úgy...

Hogy lehetne egy főre úgy főzni, hogy ne menjen kárba semmi ?

Figyelt kérdés

Fejem tetejére állok akkor sem sikerül, hogy hetente kétszer ki ne kelljen dobni valamit annyira röstellem magam még magam előtt is...

Nem mindent lehet lefagyasztani vagy pár nap múlva mást csinálni belőle.

- Pékárut lefagyasztom és a levest is ha olyan. Pörköltet is.

- A lehető legkisebb adatokban főzök. Kb 3 személyre így is eszem több napig.

- Meg sokszor rendelek, de az drága... Menü házhozszállítás nem jó, nincs ki átvegye. Amíg volt rá megbízható személy, addig rendeltem. De van e más ötlet?

Kifogyott az ötlet tárház.

Valami tipp?

Köszönöm szépen előre is.

2022. szept. 21. 00:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

8. Az a baj sokan (talan te is) kidobnak mindent 2 nap utan, hogy mar biztos romlott, vagy a cimken is a lejarati datumot nezik, ahelyett, hogy megszagolnak es raneznenek peneszes-e.

Erdekes en ha kisutok 2-3 kg csirkemellet, akkor azt utana 1 hetig tudom enni es nincs semmi baja. Masok meg mar ha 2-3 napos etelt kell enniuk azt valami kinzaskent elik meg, kozben az etel sokkal lassabban romlik meg, mint az az o fejukben el.

2022. szept. 21. 20:47
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

11-es, egyetértek.

Vannak, amikkel vigyázni kell, pl. a tejes, tejszínes, krémes dolgok.

Vannak trükkök, pl. húslevesbe ne tegyük bele a levestésztát, hanem külön tálkából tegyük a tányérunkba, ui. a húsleves hamar megbuggyan, ha levestészta van benne. Anélkül simán eláll 3 napig, ha lehűlés után azonnal hűtőbe került. Amikor kezd savanyú íze lenni, onnantól már nem finom, de még akkor sem okoz gyomorrontást.

De a sült hús, a pörkölt és efféle ételek valóban hűtőben tárolva egy hét múlva is teljesen jók.

2022. szept. 21. 21:42
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem dobok ki olyat ami nem romlott.

Szóval, hol lehet venni fél tököt, fél padlizsánt, a falumban kis zacskó spenótot és hasonlókat? :)

2022. szept. 22. 09:36
 14/20 anonim ***** válasza:
83%
Nyilvan nem lehet fél tököt venni, de ha berakod a hutobe, az masnap meg felhasznalhato. Nosalty, mindmegette tele receptekkel, valami csak megtetszik. Ha mar megemlitetted a zellergumót, azt is le lehet fagyasztani, huslevesbe teljesen jo.
2022. szept. 22. 20:16
 15/20 anonim ***** válasza:

Másnap?? Nem tudom te mennyit eszel, én napokig ennék egy fél fejet belőle.

2022. szept. 23. 10:04
 16/20 anonim ***** válasza:

Akkor azért annyit jegyezzünk meg, hogy főznie egy személyre (saját magának) valóban csak annak érdemes, aki eszik is normális mennyiséget.

Én férfi vagyok, szeretek főzni, éspedig azért, mert enni még jobban szeretek. :-) Tehát ha én egy szokványos, 4 személyre szóló receptet megcsinálok, azt 3 nap alatt biztosan megeszem.

Amikor még egyedülálló voltam, nekem egy tepsi sütemény vagy rizsfelfújt is előbb elfogyott , minthogy rám romlott volna.

Tökből van kisebb is, nagyobb is, még adott fajtán belül is. Nyilván, aki csak magára főzne, keresse a kisebbeket. De egyébként a nyers tök legalább egy hétig eláll nem a hűtőben, hanem a 15-18 fokos kamrában. A hűtőben 3 hétig is elállna. És természetesen nemcsak egyféle ételt lehet abból készíteni, tehát ha 3 nap alatt elfogy a feléből készült étel, utána lehetne másfajta tökös ételt csinálni a másik feléből.

Viszont aki csak annyit eszik, mint egy kismadár, annak lehet, hogy tényleg nem érdemes saját magára főzőcskéznie.

2022. szept. 23. 11:58
 17/20 anonim ***** válasza:

Diétam elég egyszerű, Nőként nem feltétlen járható út.

kb 3 éve ugyanazt eszem 3napra főzök előre. Dobozolok.

Komplex szinten szeretnéd a dobozolós főzést kidobás nélkül ajánlom figyelmedbe a duciforradalmat, ahol kézhez kapsz kb 200 féle kaját,

Előre tudod hogy 7adagra mit kell főznöd, lefozod elosztod 7napra és dobozolod.

X időközönként megeszed, minden héten lehet más.

2022. szept. 23. 12:15
 18/20 anonim ***** válasza:
67%

Adom hogy készülsz a családra, Ott minden másképp alakul mint a tervezett.

Teszem azt lefőzöd a kaját és a gyerek közli hogy nem kéri, vagy van benne zöld...

2022. szept. 23. 12:16
 19/20 A kérdező kommentje:

18. Igazad van gondoltam is erre, hogy mi van, ha a család finnyás lesz, de ha már tudok főzni van mihez nyúlni. A VAN-tól nem kell felni! Ez a tudásra is igaz.

16. Teljesen lehetségesnek tartom, hogy keveset eszem és inkább az a baj azért küzdök evvel a dologgal. Pedig 4-6 napos kaját is megeszem...

2022. szept. 24. 14:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Amit lehet fagyasztani, abból csinálj nagyobb adagot, amit nem lehet fagyasztani, abból csak annyit, amennyit megeszel 1-2 nap alatt, ha túl nagy kiszerelést tudsz csak venni, akkor előre át kell gondolnod, hogy még mit tudsz belőle csinálni. Egyszer szánd rá az időt és és gondolj ki néhány ilyen kombinációt, utána ismételgetheted, ha van még egy kis időd, akkor megint kidolgozol egyet-egyet.
2022. okt. 3. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!