Az ukrajnai menekültek akár be is települhetnek magyar közeli nagyvárosokba mint pl:Miskolc? Lehetne így valamilyen szinten javítani a demográfiai adatokat?
Kötődés?
Kell kötődés?
Szegedre is elég sok szerb,román telepedett le,nem hiszem,hogy mindenkinek volt ott rokona.Debrecenben is vannak bőven letelepedett románok.
#6 az a különbség hogy ők önszántukból jöttek. Az ukránok viszont nem akartak, csak azért jöttek mert nem akartak meghalni.
Ha nekünk is menekülni kellene Magyarországrol nyilván először a szomszédos országba mennék. De hosszú távon ha dönteni kell akkor Angliába mennék mert angolul beszélek, szerbül, németül, szlovákul stb viszont nem. És munka szempontjából nem mindegy hogy el tudok helyezkedni a szakmamban mert beszélem a nyelvet vagy semmit nem tudok és csak mosogatasra vagyok alkalmas.
Értem a rációt, de az egységes nyelv az angol mindenhol.
Én éltem/dolgoztam Hollandiában 1,5 évet, Belgiumban 1 évet, Svédországban 6 hónapot!
Egy mukkot nem tudtam/tudok a mai napig hollandul vagy svédül. Voltak csoportvezetőim velük angolul beszéltem.. Jaa.. Bocsi kihagytam Romániát. Románul sem tudok mégis minden nap megcsináltam a feladatokat és a közértekben is tudott a kislány angolul.
Miskolcon és Tiszaújvárosban egyébként sok ukrán, román dolgozik,, évek óta sőt még filippinók is. A munkahelyen nyílván nem magyarul szól hozzájuk a csoportvezetőjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!