Hogy lehetne egy főre úgy főzni, hogy ne menjen kárba semmi ?
Fejem tetejére állok akkor sem sikerül, hogy hetente kétszer ki ne kelljen dobni valamit annyira röstellem magam még magam előtt is...
Nem mindent lehet lefagyasztani vagy pár nap múlva mást csinálni belőle.
- Pékárut lefagyasztom és a levest is ha olyan. Pörköltet is.
- A lehető legkisebb adatokban főzök. Kb 3 személyre így is eszem több napig.
- Meg sokszor rendelek, de az drága... Menü házhozszállítás nem jó, nincs ki átvegye. Amíg volt rá megbízható személy, addig rendeltem. De van e más ötlet?
Kifogyott az ötlet tárház.
Valami tipp?
Köszönöm szépen előre is.
1 főre főzni baromi nehéz,.. főleg gazdaságosan.
Én sokszor konzervet,szárított kész tésztaételt, és vagy készített dobozolt készételt veszek meg a közértben ,ez így 500-1300Ft-ból kijön,és általában nem kell sem mosogatni,nincs kupi a konyhában,nem fogy a melegvíz/ -mosogatószer sem és az időd sem megy el rá.
Ezek is mind költségek,csak elfelejtjük...
Ha mégis 4-5 adag kaját főzök ,akkor műanyag dobozba porciózom,és rá írom hogy micsoda, és mikor készült,és be dobom a fagyasztóba..
Hogyne lehetne egy főre főzni.
Bár én csak a diétás ételekben tudok nyilatkozni, de pl. 500 gramm csirkemell egy embernek 2 ebéd, vagy 1 ebéd 1 egy vacsora. Gyorsrizs egy zacskó=egy evés, brokkoli, karfiol, zöldségek elállnak a hűtőben 2-3 napig. Egy gombapaprikás, csirkemell pörkölt 1-2 egész csirkemellből szintén 2 adag.
Egy töltöttkáposztával nem tudom mi a helyzet.
A szakácskönyvben levő receptek általában 4 személyre szólnak. Minden mennyiséget megfelezel, akkor elvileg 2 napra elég. De ki kell próbálni. Én férfi vagyok, a szakácskönyv szerint én másfél adagokat eszem.
Szóval nem nagyon értem a problémát: nem kell minden nap főzni, és addig eszed, amíg el nem fogy. Most már nincsenek melegek sem, hogy könnyen megromlana az étel.
Csak egy merleg kell hozza meg egy kis szamolas.
Fozes elott megmered pl. a makaronit, legyen mondjuk 250gramm. Fozes utan is megmered, kijon 380 gramm. Eszel belole annyit, amennyi jol esik, megmarad 240 gramm, tehat 380-240=140 gramm fott makaroni a te egyszeri "adagod". Kiszamolod, hogy ez mennyi nyers, zacskosnak felel meg.
380gramm fott makaroni ...... 250gramm zacskos
140gramm fott makaroni ...... x gramm zacskos
x=140*250/380=92
Tehat egyszerre 92 gramm nyers makaronit eszel meg, innen mar el tudod donteni, hogy mennyit kell odarakj, ha 2 vagy 3 adagot akarsz megfozni. Egyszer kell megmerni, utana ha leirod, csak fozes elott ki kell keresd telefonbol.
De nyilvan attol is fugg, hogy miket szoktal fozni.
Ha peldaul 2 nap alatt nem fogyik el a csirkemell/comb, vagy a porkolt es mar nincs kedvem azt enni, fel szoktam kockazni, be serpenyobe, ra dobok egy borkan bolognai, edes savanyu, szecsuani vagy mas paradicsomos szoszt es maris nem kell kidobni. Combino, Barilla, Panzani, Globus, Heinz, mikor epp melyik van itthon.
Jó ötlet ez a számolós csak én nem mindig ugyanannyit eszem. Fagyasztó jó, használom is, de az kicsi, szinte csak nyers étel fér el benne...
Szeretnék otthonosan mozogni a konyhában és megtanulni főzni, hogy ha lesz családom ne rajtuk kelljen kísérletezni.
#9
A hagymát még el lehet sütni bármibe, meg nem is sok egy fej alapból. De az ilyen padlizsán, karfiol, tök, bizonyos cukkinik, zellergumó, vagy ugyan az gyümölcs, de nekem a dinnye is tipikusan ilyen, nem veszek évek óta mert nem bírok vele egyedül. :/
Spenótot is csak nagyon nagy kiszerelésben lehet venni ott ahol én lakok. (A termesztésével próbálkoztam, kb azonnal felzabálták a kártevők, majd még kísérletezek de nagyon nem egyszerű.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!