Aki igyekszik hulladékmentesen vezetni a háztartást, hogyan csinálja?
Igyekszem változtatni az életmódunkon, sok változást már bevezettem:
- mosható pelenka a babának
- intimkehely használata
- házi készítésű mosószert, öblítőt, vízkőoldót használok
- boltba vászon szatyrot használok
Érdekelne hogy milyen ötletek, lehetőségek vannak még.
Ismét egy komment aminek köze sincs a kérdéshez.
Feladom, nektek csak az számít, hogy beleköthessetek a másikba.
Akkor olvasgass itt, passzívan. Tele van számodra értékes infókkal, és senki nem fog ellenkezni veled. :)
Igazából nehéz felsorolni.
Megnéztem milyen eldobható termékeket szoktunk vásárolni és vettem/csináltam helyette nem eldobhatót, ennyi.
Pl: kulacs, szatyor, arctisztító, szilárdsampon, stb. stb.
(Környezetbarát, kímélő mosószert használok, és nem mosok többet mióta ilyen termékeket használok. A normál mosáshoz mindig befér 1-1 szatyor vagy kendő. Nem kell pluszban mosnom. Nem tudom hogy akik a plusz vízhasználatot emlegetik ilyenkor, azok miért 20 kg vászonszatyrot akarnának használni...)
Amúgy én a csomagolás helyett jobban figyelek a termékre magára, hogy az miből, hol és hogyan készül. Szerintem az fontosabb. Pl a mosószerből is inkább megveszem a Magyarországon gyártott öko mosógélt pet palackban, mint a multicégek greenwashingolt mérgeit papírtasakban.
Nagyon ajánlom Shelbizleee és Gittemary Johansen youtube csatornáját a témában. :)
Nem mindig, 10-ből 9-szer belekötnek a szatyrokba is.
Amúgy az intimkelyhet aztán marha sok víz elmosni. :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!