Hulladékmentességre probálok kicsit ügyelni. Miben tároljam a kenyeret, péksüteményeket hogy ne száradjanak ki?
Papir ea nejlon zacsko kizarva.
Probáltam pamut anyagu zsákban de kiszárad. Nektek mi vált be?
Tedd a fagyasztóba és fogyasztás előtt negyedórával csak annyit vegyél ki, amennyit elhasználsz!
Én is tudatosan élek, de nem bigott módon.
Van egy darab nejlonzacskóm, abba teszem a pékárut és a nejlonzacskót kb évente cserélem.
Ettől még nem fog térdre rogyni a világ!
Leírom!
Igyekszem nagyon egyszerűen rávilágítani.
Egy kenyér, vagy sütemény elkészítéséhez a péknek fel kell kelnie hajnalban, sötétben MEGGYÚJTJA A VILLANYT, elkészül, KOCSIBA ÜL, vagy TÖMEGKÖZLEKEDIK, beér a munkahelyére, BEKAPCSOLJA A GÉPEKET, elkészül a kenyér.
Amihez az anyagot szintén GÉPEKKEL VETETTÉK ÉS ARATTÁK és TEHERAUTÓVAL vitték a pékségbe.
Jön a KISZÁLLÍTÓ teherautóval, elviszi a boltba, ahol te MEGVESZED ÉS KIDOBOD a háromnegyedét, mert egy szaros nejlonzacskót nem akarsz használni.
Jön a KUKÁSAUTÓ, elviszi a szeméttelepre, ahol BEKAPCSOLJÁK A GÉPEKET és megsemmisítik a száraz kenyeredet.
Hát valahogy így!
Amiket kiemeltem, na azok szennyezik a környezetet, ... de ez csak egy nagyon sarkított kis példácska volt.
Summázva:
A pazarlás szennyezi a Földet, az elpazarolt áruk előállítására fordított technológia, a te kidobott kenyered és a 8 milliárdból 5 milliárdnak a naponta kidobott kenyere - hogy a kenyér példánál maradjunk - a túlfogyasztás, a szükségtelen kacatok megvásárlása, ezzel támogatva az újabb és újabb kacatok legyártását, környezetszennyező technológiával.
Ezek mellett eltörpül évente/félévente egy nylonzacskó!
Nekem ilyenem van: [link]
Nagyon jó, nem szárad ki benne a pékáru. Mondjuk azt hozzáteszem, hogy én magamnak szoktam sütni a kenyeret, nem a boltban veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!