Ki az akinek voltak környezetbarát, vagy zero waste/hulladékmentes törekvései, de valami nem vált be ezekből?
Amit lehet, újrahasznosítunk, de pl. a műanyagokkal nem tudunk mit kezdeni
Minden mással tudunk boldogulni, mert van szelektív gyűjtő, tároló vagy roncstelep, és persze papírgyűjtés is
Értem miről beszélsz. Köszi a választ! Én is csináltam házi mosógélt mosószappanból, próbáltam a mosószódát, de a ruha egyre piszkosabb lett. A mosóparfüm nekem nem működött, nagyon hamar elment az illata. Sok kínlódás után végül vettem környezetbarát mosógélt, és öblítőt, azóta imádom a ruháimat. Mosódiót nem próbáltam.
Akkor nagyon sok szilárd sampon, vagy hajszappan nem jött be, de végül találtam egyet ami jó. A hajamat viszont mai napig citromsavas vízzel öblítem, az iszonyúan bevált, nem ér fel egy balzsammal sem.
A menstuációs kelyhet, vagy mosható betétet egyszerűen nem visz rá a lélek hogy kipróbáljam.
A vegán környezetbarát mosogatógép por sem az igazi, nem rossz, de nem tisztít olyan szépen, mint az amit előtte használtam. Nem merek ecettel öblíteni, mert azt hallottam tönkreteszi a mosogatógépet, ráadásul mi értelme, ha az ecet is műanyag flakonban érkezik? Az öko öblítővel egyelőre nincs bajom.
A műanyagot képtelen vagyok csökkenteni...
Kicsit el vagyok keseredve ezek miatt. Egyébként nincs autónk, nem járunk nyaralni, majdnem teljesen vegánok vagyunk, víztisztítót használunk, stb...
Környezetmérnök végzettséggel, műszaki érdeklődésű emberként, a dolgon sokat gondolkozva azt mondom, hogy sajnos nem a hétköznapi emberen múlik.
Persze új dolgot csak akkor vegyél, ha nagyon szükséges, szelektíven gyűjtsd a hulladékot, max 22 fok legyen, autót akkor használj, ha tényleg kell. Ezekhez én is tartom magam, bár autóm nincs és nem egyedi fűtésem van.
Az egész világgazdaság túl gyors. A készülékeket úgy tervezik, hogy minél kevésbé legyenek tartósak és javíthatóak, a ruhákat dettó. Túl sokan vagyunk és szerintem a centralizált élelmiszertermelés se használ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!