Miért jó öblítőt használni mosáskor?
Soha nem használtam és szeretnék választ kapni erre, hogy miért jó használni, azon kívül hogy jó illata lesz a kimosott ruháknak. Vagy ez csak marketingfogás és csak az illatot fizetem meg 1-2000 forintért?
Esetleg kinek mi vált be?
"kemények lesznek tőle" 😮
Érdekes, mivel pont az ellenkezőjét mondták nekem tegnap a kollégáim.
Nekem öblítő nélkül is puhák, ezért érdeklődöm ez ügyben, hogy most miért jó.
Az öblítők, mosóparfümök illatát nem szeretem, a megkeményedett ruha nem zavar, ellenben a mosógép nem köszöni meg az öblítőt, úgyhogy nem használom én sem. Törölközők, konyharuhák, alsóneműk, zoknik esetében egyébként is praktikusabb nem használni, mert nélküle jobban felszívják a nedvességet és az izzadtságot.
Nyilván nem csak marketing, mert akinek fontos a ruha puhasága, az használja, valamennyire a ruhában maradt mosószermaradványokat is semlegesíti, de nekem nincs szükségem rá.
Mi már csak ecetet használunk. Kiszedi a maradék mosószert a ruhából.
Szerintem egy ruha akkor tiszta, ha nincs semmilyen szaga. A parfümöket, "légfrissítőket" is utálom.
A takarítas és szellőztetés híve vagyok.
Én csak sensitiv öblítőket használok, nélküle kemények a ruhák, kibolyhosodnak.
Ecetet még nem próbáltam, de nem is hinném, hogy beválna.
Az a baj az öblítőkkel, hogy évről-évre “koncentrálják” őket, vagyis kevesebb van a flakonba, de az ára mégis drágul (inkább ez a marketing fogás…), az emberek pedig ugyanannyit tesznek belőle.
10-15 éve, amíg nem ezek a sűrű öblítők voltak, én is használtam, nem tömődött el a gép, nem éreztem, hogy ragadnak a ruhák.
Én is undorodom tőle, mikor valakinek messziről öblítő illata van, ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a bőre egész nap azt a szintetikus vegyszert lélegzi be.
#6: ezek már koncentrátumok, 5-10x higítassal kell az adagolóba tenni.
Nagyon kevés kell belőle.
De persze ettől még vegyszeres lesz a ruha, meg szagos is.
De ha valaki a koncentrátumból önt bele egy kupakkal, akkor azt annak a szagát utca túloldalárol is érzed, ha elsétál :))
Én ecetet a konyharuhák mosásakor szoktam használni, de van, hogy ha kevés van a konyharuhából, akkor beleteszem a törülközőket is.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!