Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért jó öblítőt használni...

Miért jó öblítőt használni mosáskor?

Figyelt kérdés

Soha nem használtam és szeretnék választ kapni erre, hogy miért jó használni, azon kívül hogy jó illata lesz a kimosott ruháknak. Vagy ez csak marketingfogás és csak az illatot fizetem meg 1-2000 forintért?

Esetleg kinek mi vált be?

2021. jún. 9. 07:18
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
24%
Én sem használok, mert nem szeretem a mesterséges illatokat. Azonkívül az öblítő egy "bevontot" képez a ruhákon és kemények lesznek tőle.
2021. jún. 9. 07:29
 2/45 anonim ***** válasza:
67%
Normális öblítőtől puhábbak lesznek a ruhák mosás után, én ezt tapasztalom. Öblítő nélkül sokkal keményebb marad minden, amit a mosógépből veszek ki. Az illat pedig másodlagos, ízlés dolga.
2021. jún. 9. 07:38
 3/45 A kérdező kommentje:

"kemények lesznek tőle" 😮

Érdekes, mivel pont az ellenkezőjét mondták nekem tegnap a kollégáim.

Nekem öblítő nélkül is puhák, ezért érdeklődöm ez ügyben, hogy most miért jó.

2021. jún. 9. 07:39
 4/45 anonim ***** válasza:
53%

Az öblítők, mosóparfümök illatát nem szeretem, a megkeményedett ruha nem zavar, ellenben a mosógép nem köszöni meg az öblítőt, úgyhogy nem használom én sem. Törölközők, konyharuhák, alsóneműk, zoknik esetében egyébként is praktikusabb nem használni, mert nélküle jobban felszívják a nedvességet és az izzadtságot.

Nyilván nem csak marketing, mert akinek fontos a ruha puhasága, az használja, valamennyire a ruhában maradt mosószermaradványokat is semlegesíti, de nekem nincs szükségem rá.

2021. jún. 9. 08:24
 5/45 anonim ***** válasza:
58%

Mi már csak ecetet használunk. Kiszedi a maradék mosószert a ruhából.

Szerintem egy ruha akkor tiszta, ha nincs semmilyen szaga. A parfümöket, "légfrissítőket" is utálom.

A takarítas és szellőztetés híve vagyok.

2021. jún. 9. 08:24
 6/45 anonim ***** válasza:
18%

Én csak sensitiv öblítőket használok, nélküle kemények a ruhák, kibolyhosodnak.

Ecetet még nem próbáltam, de nem is hinném, hogy beválna.

Az a baj az öblítőkkel, hogy évről-évre “koncentrálják” őket, vagyis kevesebb van a flakonba, de az ára mégis drágul (inkább ez a marketing fogás…), az emberek pedig ugyanannyit tesznek belőle.

10-15 éve, amíg nem ezek a sűrű öblítők voltak, én is használtam, nem tömődött el a gép, nem éreztem, hogy ragadnak a ruhák.

Én is undorodom tőle, mikor valakinek messziről öblítő illata van, ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a bőre egész nap azt a szintetikus vegyszert lélegzi be.

2021. jún. 9. 08:54
 7/45 anonim ***** válasza:
38%

#6: ezek már koncentrátumok, 5-10x higítassal kell az adagolóba tenni.

Nagyon kevés kell belőle.

De persze ettől még vegyszeres lesz a ruha, meg szagos is.

De ha valaki a koncentrátumból önt bele egy kupakkal, akkor azt annak a szagát utca túloldalárol is érzed, ha elsétál :))

2021. jún. 9. 09:03
 8/45 anonim ***** válasza:
49%
Öblítő azért van, hogy puhák legyenek a ruhák... amúgy nagyon lól lehet ecettel helyettesíteni.
2021. jún. 9. 09:18
 9/45 A kérdező kommentje:

Én ecetet a konyharuhák mosásakor szoktam használni, de van, hogy ha kevés van a konyharuhából, akkor beleteszem a törülközőket is.

Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat. :)

2021. jún. 9. 09:32
 10/45 anonim ***** válasza:
10%
én csak a sötét színű ruhákhoz használom öblítőt az illata miatt
2021. jún. 9. 09:43
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!