Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen külön "háziasszonyi...

Milyen külön "háziasszonyi tudás" kell egy bevásárláshoz? (Tesco, Aldi, stb.)

Figyelt kérdés

Mostanában többször láttam már ilyen véleményt, de nem igazán értem.

Ma is belefutottam egy kommentváltásba, a téma az volt hogy miért mennek egész családok bevásárolni, és többen írták, hogy azért, mert a férj/apa/férfi nem tud egyedül bevásárolni.

(Szupermarketes, Tesco, Aldi, Spar, stb. bevásárlásról volt szó, nem piac, bababolt vagy bármi speciális.)

Valaki rákérdezett, hogy miért ne tudna egy férfi a családból bevásárolni, néhány választ idéznék:

"Nem lehetsz valami gyakorlott háziasszony!"

"A nőnek kell látni az árut"

"Párom[F] sok mindent nem tud megvenni, ő nem háziasszony"

Ezeket egyáltalán nem értem, én nem tartom magam hű de komoly háziasszonynak, mégis be tudok vásárolni - a párom szintén, pedig ő férfiként ha akarna, se tudna háziasszony lenni.

Legtöbbször együtt megyünk vásárolni és elfelezzük a listát hogy ki mit szedjen össze a boltban, úgy fele idő alatt végzünk. De van, hogy a párom egyedül megy el a boltba.

Nem értem, milyen háziasszony "skill", képesség, gyakorlat, tudás kell a bevásárláshoz?

Mire gondolhatnak?

Mi vajon rosszul csinálunk valamit? Lehetne jobban? Vagy mihez kellene külön érteni, amit csak egy nő, egy háziasszony tudhat?

(Természetesen én is és mások is kérdeztük az említett kommenteknél, de ott nem jött válasz, ezért próbálom meg itt, hátha valaki tudja.)

2021. márc. 25. 09:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%

#9: nálunk férfi létemre pont én vagyok háklis a wc papírra, meg a papírzsepire.

Tudod milyen nehéz olyat venni, amin nem szalad át az ujjad, de nem is illatosított? :))

2021. márc. 25. 10:28
 12/21 A kérdező kommentje:

Persze, mindenkinek van gyengesége, de ez pl. szerintem elég alap egy felnőtt embernél, hogy lista alapján el tud intézni valamit.

Szóba hoztad például az autós műszaki cikkeket: a családban van autószerviz, ott is egy autókhoz nem értő titkárnő intézi az alkatrészrendelést, nem azért mert tudatos és ért hozzá, hanem mert kap egy listát a szakemberektől hogy mi kell, és intézi. Pont ezért nem értem, ahhoz, hogy "kell 1 kg krumpli, 2 pohár tejföl, szárított bazsalikom, ketchup meg papírzsebkendő" nem kell tudni semmit, csak ezt a listát magát. :D

2021. márc. 25. 10:35
 13/21 anonim ***** válasza:
44%
Kicsit túltolják , nyilván be lehet vásárolni. De nálunk is vannak vicces dolgok, pl amikor mondom hozzon szálzellert , erre kiderül fel oraja köröz a zöldségeknél mert a gumosat megtalálta, de nem tudja a szalas hogy nez ki. Persze nem tragédia en meg masra pislogok, ez van.
2021. márc. 25. 10:56
 14/21 anonim ***** válasza:
44%

A nők nagyon szeretnek fontoskodni, és mivel az élet számos területén nincsen semmiféle sikerélményük, ezért némi kielégülést nyújt nekik, ha valamiért cinkelhetik a férfiakat.

Szeretik hangsúlyozni, hogy mennyire nélkülözhetetlenek a bevásárlásban meg a konyhában, miközben köztudott, hogy a mai nők igen nagy része egyáltalán nem tud főzni.

Arról nem is beszélve, hogy a jó szakácsok 99%-a -nem véletlenül- férfi!

2021. márc. 25. 11:29
 15/21 anonim ***** válasza:
49%
12# az nem pont így van. Ott létezik, típus, gyártási év, alvázszám szerinti rendelés, ami fix és adott. Akárki megcsinálja. Nem egy alkatrész név alapján keres, mert utána ezer kérdéssel bombázzák.
2021. márc. 25. 11:32
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
#14: Hűha, itt valaki kicsit hímsoviniszta, mondom ezt férfiként...
2021. márc. 25. 12:03
 17/21 A kérdező kommentje:

Így is bonyolultabb, mint a "kiló krumpli"... szerintem legalábbis.

Egyébként aki nem tud bevásárolni, az hogy élt mielőtt megházasodott? Elképzelni se tudom...

2021. márc. 25. 12:10
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
17# aki annyira életképtelen annak anyuci mindent a popója alá rakott aztan most a párja csinálja ugyanazt.
2021. márc. 25. 17:41
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Manapság a családi program egy nagybevásárlás, de szerintem se kell háziasszony tudás ahhoz, hogy egy férfi betudjon vásárolni. Lehet listát írni, de a férfi is tudja mi kellhet a háztartásba, vagy ha megkíván valamit ebédre akkor miért ne vehetné meg? Meg ott a telefon, és gyakran látni 1-1 férfit vásárlás közben telefonálni. Én például az ikreim születése óta, vagyis jó 10 éve egyedül járok vásárolni, és mindig tudtam mit kell venni, jobban eligazodtam a boltban mint az élettársam.
2021. márc. 25. 18:17
 20/21 anonim ***** válasza:

A férjem olyan idegesítő ha egyedül megy bevásárolni hogy egyszerűen leszoktam arról hogy őt küldöm be. Állandóan felhiv közben, az áruválaszték megzavarja, nem látja a fától az erdőt, sokszor nem talál meg valmait, zavarja a tömeg vagy melege van. Simán leáll egy termékválaszték előtt és elkezd neten kutakodni, hogy melyik a legjobb ár értékben.

Örökké emlékezetes számomra amikor én kisbabával otthon és melóból hazafelé felhivtam, hogy elfogyott a csusza tészta, gyorsan a 2 percre lévő boltba ugorjon be. Nem volt csusza és itt megállt a világ. 45 percet dekkolt ott, viberen küldte hogy mi a választék, beki nem jó akármi alakú, de ha már kell akkor vesz. mondjam el melyik ami nem puha, miért ennyire változatos az ára. Ha az első percben otthagyja, feljon és én lemegyek is gyorsabban végeztünk volna.

Mindenben ilyen.

2021. ápr. 7. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!