Szeretnék készíteni egy asztali fúrót, elektrotechnika tudás megvan hozzá. Ami érdekelne az pl a tokmányozás, szíjhajtás, ilyenek?
Az első válaszolónak igaza van. Ez egy tipikusan olyan dolog, amit nem éri meg otthon építeni. Könnyen és viszonylag olcsón beszerezhető. 20-30 körül már vannak új kínaiak, 100 körül meg használt ipariak. Ha otthon építed, az vagy nagyságrendekkel drágább, vagy nagyságrendekkel rosszabb minőségű lesz mint egy gyári.
Főleg így, hogy teljesen hiányzik a fémipari szaktudásod és felszerelésed. Mert azért valljuk be, egy asztali fúrógépnél, nagyon nem tudod kamatoztatni az elektrotechnikai tudásod. Egy kapcsoló + egy 3F motor bekötése azért nem igényel olyan nagy felkészültséget.
Elmész a Lidibe,és veszel 30 körül 3 év garanciával.
Ha neki állsz építgetni, 3x annyiba is kerülhet,de olyan soha nem lesz mint a gyári.
Én csak fordulatot lassítottam az épített fúrómon,de rendesen megszenvedtem vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!