Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szalagfűrész lapját hogyan...

Szalagfűrész lapját hogyan tudom megélezni (meghajtogatni) milyen szerszám kell hozzá? Kell valamilyen speciális tudás hozzá? Honnan tudnám azt a szerszámot beszerezni? Mire kell figyelni ennek az élezésekor?

Figyelt kérdés

2020. febr. 23. 08:18
 1/4 Fantom83 ***** válasza:

Múlthéten láttam egy videót róla,Jutyubén így találod meg:

" Fűrészlap forrasztása és köszörülése a régi módszerek szerint "

A fog hajtogató szerszám,olyan 6.600-15.000Ft között van,ha jól láttam.(amit érdemes egyáltalán megvenni)

A videóban látott forrasztó gép sem árt,ilyet már csak műhely felszámolásból,hagyatékból találsz.

2020. febr. 23. 08:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Jobban jársz, ha keresel olyan szakit aki ért hozzá. Nem nagy összeg.

Meg lehet csinálni otthon is youtube alapján. De csak szenvedni fogsz vele, ha esetleg félrehúz majd és szakadnak a lapok.

2020. febr. 23. 11:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha van kézügyességed és egy plusz lapod amin gyakorolhatsz akkor, kell egy ilyesmi tányér korong az élezéshez: [link]

Hajtogatni akár egy sima csőrös fogóval is lehet de a célszerszámmal sokkal jobb/egyszerűbb.

Én a végtelenítést megoldom simán védőgázos hegesztővel 90%ban nem ott vagy a környékén szakad újra, az elejében még volt hogy elbénáztam és ütött a lap, de már ráéreztem és szinte egyáltalán nem vagy csak kicsit üt.

Spéci tudás nem igazán kell inkább ügyesség, ha nincs kézügyességed, vagy rossz a látásod hozzá se kezdj.

Élezéskor figyelni arra kell leginkább hogy a fogak egyformák legyenek, valamint ne legyen se túl tompa se túl hegyes a szöge, ha tompa nem vág vagy csak nehezen, ha túl hegyes nagyon harap de az éle nagyon gyorsan kimegy,de erről van leírás a neten. Valamint ha kézzel hajtogatod a legjobb a tisztítófogas kiosztás, nehezebb úgy elrontani hogy húzzon.

Ha belevágsz azzal azért számolj hogy még ha ügyes is vagy az elejében 2-3 lapot biztosan hazavágsz, valamint mivel nem vagy gép tökéletes sose lesz a dolog,a lap kb 4 élezés és kuka.

Én speciel csak azért élezek kézzel mert akik a környéken éleznek/végtelenítenek gyakorlatilag géppel gyártják a selejtet, rosszabbat csinálnak mint én kézzel, szóval jah nevetséges.

2020. febr. 23. 12:30
 4/4 anonim ***** válasza:
90%

A kézzel élezett fogak soha nem egyformák. Ha használsz is terpesztő fogót, akkor sem lesznek egyformák a terpesztések.

Az ilyen lap ütemesen változtatja vágásközben a hangmagasságát. Egy-egy fog mindig kiljebb áll. Ezeken a helyeken fárad el az anyag elöbb. Először csak a fog töve reped el, majd az egész lap szakad.

Gépi élezésű lap minden foga egyforma. A terpesztések is egyformák. Az ilyen lap vágásközben egyenketes visító hangot ad. Egyenletesen kopik, tovább éltartó és kevésbé hajlamos a szakadásra.

2020. febr. 23. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!