Hogyan legyek (jó) háziasszony?
Nemrég költöztem össze a barátommal. A főzés nem az erősségem, de ezen szeretnék változtatni, ezért szeretném kérdezni, hogy Ti hogy/honnan tanultatok meg főzni? Könyvet most nem szeretnék venni, meg vizuális típus vagyok, ezért egy olyan oldalt szeretnék találni, ami a nagyon kezdőknek való. De tényleg, ahol le van írva akár még képekkel is lépésről lépésre minden.
A másik dolog pedig, hogy takarításnál mire mit használtok (csaptelepre, fürdőkádra, tűzhelyre), mivel mostok fel, miből mennyi kell. Szeretnék házias lenni, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá.
"és ha mos, nem tud szárítani is egyidőben egy másik adagot"
Ezt az érvet sose értettem... Sokan ezzel akartak lebeszélni a mosó-szárítógépről, de nekem nem tiszta. Miért lenne annyira fontos, hogy egyidőben pakoljak több gépbe? Így legalább otthagyhatom, nem kell foglalkoznom vele.
Az előző lakhelyünkön külön mosó- és külön szárítógép volt, én nagyon utáltam hogy nem lehet magára hagyni, hanem "félidőben" mehetek átpakolni a vizes ruhát. Most reggel bepakolom a szennyest, délután meg bepakolom a szekrénybe a tiszta ruhát, ennél kényelmesebb megoldás szerintem nem létezik. :)
Mit értesz"kamuszárító" alatt? Nekünk 6 kilót bír, és tökéletesen szárít. Mi lehet kamu ezen, hogy vizes ruhából szárazat csinál? :D
(De amúgy sokszor használom az 1 kilós programot, sokszor bőven elég. Szóval nekem nem lenne annyira nagy probléma a 3 kilós korlát.)
Kedves 18as!
A domestossal moso vagyok!
Ha korultekintesz a polcon a domestosnak van feherito MOSOszere!
Keress ra egesz nyugodtan feher flakonja van, az eredetivel megegyezo formaju. ☺️ Ragyogo feherek tole a ruhak!
Aki leszolja a masikat, annak csak kulon tudok gratulalni foleg az ecetes szodabikarbonara ugyanis nem a kisujjambol szedtem ezt az informaciot hanem alkalmankent igenis ezzel tisztitom at a lefolyokat, es hasznal.
Ha nalad nem hasznal elkepzelheto hogy mas talalhato meg abban a lefolyoban mint szappanlerakodas.
Ha valakinek a tisztasag es rend hazirabszolgasag, hat nalunk igy van rend es tisztasag tokeletesen kutya cica mellett. ☺️
Nem szeretem a retket meg az allott lakas szagot elnezest ha masnak az az otthonos es lusta tisztan tartani a kornyezetet.
😘
Ha radiatorod van vagy konvektorod nem padlofutesed a belsejet is tisztitsd at futes szezon elott mert ahogy begyujtasz a kozte felgyulemlett port felveri a falra es fekete lesz + plussz az aprobb porszemet felfujja es lerakodik a frissen takaritott cuccokra 😘
En nem szeretek vasalni, a szaritogep olyan tipus amivel pamut polokat nem js kell, de pl ingekre, kenyesebb anyagu felsokre van egy ilyen probaba baba szeru szarito izem, amire rahuzod es par pwrc alatt kivasalja. Kb 20 v 30 ezer forint volt ha szaritogepre meg nem ruhaztok be ilyenre erdemes!
Ezzel domesztifikálsz?
Ez NEM mosószer, csak a mosószer mellé egy plusz adalék. Olvasd csak el a linkelt oldalon a használatit! Egyébként ez is csak egy sima hypo (hypoklorit) baromi drágán.
Az ecetes szódabikarbóna marhaság. Előbb forró vizet önts a lefolyóba, majd erre önts ecetet, és dugózd, be hogy ne gőzöljön ki. Hagyd úgy egy ideig, majd megint forró vízzel told le.
Megj: A háztartási sósav ezerszer hatékonyabb...
A szódabikarbónát ne nyomd rá, semlegesíti a savat. Attól, hogy pezeg mint állat, az pont, hogy nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!